Belangrijk nieuws voor women of a certain age

Zo eet je jezelf easypeasy sterk en fit, ook als je wat ouder wordt.

 

 

 

Gezond eten en wat meer bewegen is de beste manier om op een prettige manier ouder te worden. Dus dat een gezonde levensstijl belangrijk is wist ik wel, en daar doe ik heus mijn best voor, maar dat een dagelijkse hoeveelheid eiwitten daar enorm bij helpt, had ik totaal niet in de gaten.

 

Hoor jij net als ik bij die 94% van de Nederlanders die volgens onderzoek* geen idee heeft hoeveel eiwitten zij dagelijks nodig hebben en denk jij ook dat je die eigenlijk alleen meer binnen moet krijgen als je veel sport? Nou, dan heb ik nieuws voor je: volgens voedingsdeskundigen zijn eiwitten juist belangrijk voor iedereen, of je nou veel sport, veel achter je bureau zit of juist de hele dag van hot naar her rent. Deze eiwitten zijn een belangrijke bouwstof in het behoud van sterke botten en spieren. Omdat gedurende de dag een deel van je spieren wordt vervangen door nieuw weefsel, heb je deze eiwitten dus heel hard nodig.

 

Die eiwitten zijn dus niet alleen belangrijk voor de fitgirls onder ons, ook luieriken zoals ik kunnen ze goed gebruiken. Dat die eiwitten een positief effect op je spieren hebben is natuurlijk fijn, maar het effect is nog groter als je ze verspreid over de dag eet, en dat is hartstikke eenvoudig. Zo eet ik het liefst een ontbijtje met Optimel Proteïne yoghurt, een handje zelfgebakken granola en blauwe bessen en drink ik tussendoor nog een glaasje Optimel Proteïne drinkyoghurt. Fris en fruitig van smaak, zonder vet of toegevoegde suikers, maar wel bomvol eiwitten. Zo krijg je deze belangrijke bouwstoffen, zonder dat je er veel voor hoeft te doen, dagelijks binnen en de producten waar ze in zitten zijn nog superlekker ook!

 

De nieuwe Optimel Proteïne-lijn heeft een literpak drinkyoghurt in de zalige smaken Peer Perzik en Aardbei Banaan en de Optimel Proteïne yoghurtproducten zitten in een bakje van 450 gram en zijn verkrijgbaar in de frisse combinaties Perzik Passievrucht en Bosbes Vanillesmaak. Je vindt ze in het koelvak bij Jumbo, Albert Heijn, Plus, Hoogvliet, Dirk, Dekaen Poiesz. Ik heb ze inmiddels allemaal in huis, je eet jezelf zo namelijk easypeasy fit en sterk, ook als je wat ouder wordt.

 

 

 

*Over het onderzoek

Het onderzoek is in maart 2024 uitgevoerd door onderzoeksbureau Verian in opdracht van Optimel, onderdeel van FrieslandCampina. De steekproef bestaat uit 1.117 Nederlanders van 18 jaar en ouder, representatief op de achtergrondkenmerken gender, leeftijd, opleidingsniveau, regio en grootte van het huishouden.

 

 

Dit is een gesponsord artikel. Om jou te voorzien van de fijnste artikelen op Franska.nl werken wij samen met merken die naadloos bij ons passen. Dit doen we in de vorm van de mooiste content, voor jou en voor onze partners.

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit