Last van hooikoorts? Zoenen helpt!

Ik ga zoals gezegd gênant proestend het leven door.

 

 

De nies komt op, neemt bezit van me, gunt me nog net de tijd om mijn rechterarm voorwaarts te zwengelen en doet me vervolgens bijna een spier verrekken, zo intens is de nies die volgt.

 

Omdat ik niet echt een voorstander ben van medicijnen heb ik me toch verdiept in alternatieve manieren die de hooikoorts bestrijden. We beginnen meteen maar met de leukste.

 

1.   Zoenen
Er is onderzoek gedaan bij hooikoortspatiënten die een halfuur knuffelden en die een halfuur zoenden. Bij degenen die minstens een halfuur zoenden verminderde de productie van histamine. En histamine is het stofje dat de hooikoortsverschijnselen veroorzaakt. Tijdens de zoensessies werd bloed afgenomen (lijkt me heel ongemakkelijk allemaal, maar alles voor de wetenschap) en daaruit bleek dat het aantal antistoffen dat de allergenen bevocht sterk daalde. Dus je weet wat je te doen staat vandaag: minstens een halfuur.

 

2.   Douchen
Ga als je buiten bent geweest even douchen en trek andere kleding aan. Pollen kunnen zich in je haar en in de stof van je kleding nestelen en daardoor ellende blijven veroorzaken.

 

3.   Honing uit eigen streek
In honing zit een kleine concentratie van de pollen die je het leven zuur maken. Daardoor wapen je jezelf tegen de pollen. A hair of the dog that bit you, zal ik maar zeggen. Een eetlepel per dag zou voldoende moeten zijn.

 

4.   Vitamine C
Het zou echt moeten helpen (wel in stevige  doses van viermaal daags 1000 mg, maar check het want het is afhankelijk van klacht, lengte en gewicht) met als bijwerking algeheel meer energie en een verbeterde weerstand.

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach