Bel voortaan lekker ergens anders

 

Ik heb er echt een pesthekel aan: mensen die luidruchtig telefoneren op een heel verkeerd moment.

 

 

Ja, ik moet even mijn frustratie kwijt hoor, en ik weet zeker dat ik niet de enige ben die zich hier mateloos aan ergert. Alhoewel, blijkbaar zijn er nog steeds individuen die het niet helemaal begrijpen, dus speciaal voor jullie: stop met bellen op plekken zoals in het openbaar vervoer of in de rij bij de kassa, want voor anderen is dit echt megavervelend!!

 

Zo, het openbaar vervoer dus. Voordat deze pandemie uitbrak, reisde ik nog elke dag met de Sprinter richting Amsterdam Amstel. Deze trein zat vroeg in de ochtend altijd bomvol en met geluk kon je nog een plekje vinden om te kunnen zitten. Waar je op zo’n ochtend dus helemaal niet op zit te wachten, is iemand die midden in de coupé uitgebreid gaat zitten bellen. Ja sorry hoor, maar je kan toch zelf ook wel bedenken dat anderen niet je hele levensverhaal tot in de details hoeven te horen??

 

Wat nog erger is, zijn figuren die hun telefoon op luidspreker zetten of doen alsof de persoon aan de andere kant doof is. En dan, wanneer er iemand geïrriteerd naar ze kijkt, daar gewoon lak aan hebben en ongestoord verder gaan met hun gesprek. De meeste gezichten in de trein staan dan ook echt op onweer, waarbij er altijd wel iemand is van wie ik denk: als dit gesprek nog iets langer duurt, is die persoon echt bereid die telefoon op de grond te smijten.

 

Dan hebben we de kassa nog, deze situatie is misschien wel nóg vervelender. Zelf heb ik een tijdje achter de kassa gewerkt en ik weet hoe irritant het is wanneer er klanten in de rij staan te bellen. Nog erger: mensen die tijdens het afrekenen doodleuk doorgaan met hun gesprek. Het is gewoon onbeschoft, stop ermee.

 

Dus dames, denk volgende keer ook even aan je medemens en zeg dat je later (op een geschikt moment) even terugbelt. Voor de vrouwen die dit al netjes doen: chapeau!

 

Door: Emma Buurman

Afbeelding van Emma Buurman