Bekende Nederlanders scheiden anders dan u en ik

 

De hoeveelste scheiding van Marco Borsato is dit eigenlijk?

 

 

BN’ers sparen voor jaren blokjes brandhout om de roddelbladen te laten knetteren. 

 

Zijn er ontwikkelingen? Zomerroddelnieuws bij de tandarts: Marco Borsato over de dag dat hij instortte. (Bekende Nederlanders storten altijd – heel chique – in. Gewone mensen hebben het gewoon moeilijk.) Foto met getormenteerd kijkende Marco. Onderkop met: “Ik belde mijn moeder: ‘Mam, ik kan het niet meer.’ “

 

Wat bedoelde Marco: dat blijven scheiden of dat blijven vreemdgaan? Ik dacht: “Is Marco nou weer gescheiden?” Maar het was eigenlijk geen nieuws. De tandarts-Party serveerde een opgepiept oud lijk. Het ging nog steeds over de dreigende scheiding van Marco en Leontine en hoe Marco vocht. Bekende Nederlanders scheiden heel anders dan u en ik. Ze maken wat van zo’n scheiding. Ze venten het uit in bladen, persberichten en emo-shows . Ze sparen voor jaren blokjes brandhout om het vuurtje in de roddelbladen te blijven stoken.

 

Zijn er nog nieuwe ontwikkelingen? Jawel. Uw Chef Roddel verwacht veel van Art Rooijakkers, de jongste huwelijksopbreker.

 

In Art schuilt een hele goede tweede Borsato. Aardige jongen trouwens. Ik zat 1 x met hem in een presentatieklus en vond hem een aangenaam en zelfs bescheiden mens. Ik achtte hem te netjes voor de commerciëlen (Art zat toen nog bij de publieke omroep). Best wel een handige jongen. Laten we zeggen: hij had zich minder goed voorbereid voor de schnabbel dan ik, maar ving veel meer. Knap.

 

Art liet zijn scheiding door zijn management aankondigen

 

Manager voor de scheiding
Art Rooijakkers liet zijn scheiding in deze zomertijd door zijn ‘management’ aankondigen. Dat is ook zo reuze Bekende Nederlander. Voor elk wissewasje (quizvraagje, zwaaien op Schiphol, huilen bij rampen) draven ze zelf op, maar hun scheiding laten ze door een manager aankondigen. De manager van Rooijakkers vroeg om ‘respect’ (doen ze altijd) en of we zo prudent wilden zijn ‘om de kinderen van Art’ te ontzien. Nou, daar wist het AD wel raad mee. Die plaatste meteen een foto van Art met de kinderen Puk en Keesje bij het bericht, wat te billijken was. Hadden ze nog liggen. Art stuurde vorig jaar gezinsbeelden met zijn dochters rond bij het verschijnen van zijn boek De Eeuw van Mijn Dochters. Dan mag het weer wel. Het blijft een moeilijke materie.

 

Art Rooijakkers door de ogen van mijn dochters

 

 

Een paar typische Marco-uitspraken voor Art, om mee te oefenen:  “Ik heb mijn vrouw verloren en nu een beetje terug.”.  Marco “haalt kracht” bij vriend John. Dat is John Ewbank, zijn tekstschrijver en de man van het Koningslied, van die onvergetelijke zin: ‘De dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier’. John is een vriend die je echt wel zal opvrolijken. Deze opmerkelijke tweet vond ik nog in het souterrain van internet. Een vrouw, op haar profielfoto afgebeeld met een baby in haar handen, zei “kromme tenen” te krijgen van Ewbanks Koningslied. Ewbank reageerde met: “Waar heb je die schattige Chinese naakthond trouwens gekocht? Zo een wil ik er ook wel.” Bekende Nederlanders lachen zich door de ellende heen.

 

Beeld: Instagram 

 

Door: Redactie Falder