Begrafenis of toch een reünie?

 

Afgelopen zaterdag is er een foto gemaakt. En niet zomaar eentje…

 

 

Barbara Bush overleed vorige week dinsdag op 92-jarige leeftijd. Na afloop van de uitvaart werd er een bijzondere foto gemaakt. Het leek alleen stiekem toch iets meer op een reünie dan op een begrafenis. De vier oud-presidenten stonden samen met hun vrouw en de huidige first lady op de foto. En niet zomaar. Nee, met een bijzonder brede lach. Ach, ik kan me ook wel voorstellen dat na een paar uur somber zijn je ook wel toen bent aan wat ontspanning. Want laten we eerlijk zijn. Op een begrafenis kom je iedereen (die je anders nooit ziet) weer tegen. En word je vaak ook nog verwend met een drankje. Ja, dat zorgt uiteindelijk ook weer voor een relaxte afsluiting van de dag. Stiekem dus toch ook gewoon een beetje een reünie dus. Wat dat betreft zijn presidenten ook net mensen ;-)

 

 

De foto is gemaakt door oud-Witte Huis-fotograaf Paul Morse. Ook hij had zich gerealiseerd dat zo’n fotomoment niet vaak voorkomt. Iedereen ziet er erg ontspannen uit. “Een foto waarop Democraten en Republikeinen samen lachen lijkt ongebruikelijk vandaag de dag”, liet een ABC-commentator weten. 

 

Er kwamen ongeveer 1500 rouwenden zaterdag samen in Houston. Barbara Bush wordt herinnerd als een zorgzame persoonlijkheid die de publieke zaak boven het eigen belang stelde. 

Donald Trump, oud-president Jimmy Carter en zijn echtgenote Rosalynn Carter ontbraken bij de uitvaart. Trump had laten weten dat hij er niet bij zou zijn, omdat er dan extra veiligheidsmaatregelen genomen zouden moeten worden. Hij volgde  de begrafenis vanuit zijn verblijf in Florida.

 

 

Door: Danique ten Boer

Beeld: NOS