Try & test zelf: De beste zorg voor je huid is zonbescherming!

Zelfs op een bewolkte dag dringen de UV-stralen je huid binnen en richten schade aan. Ik las dat filmsterren zelfs in de winter zonnebrandcrème gebruikten. Ik weet nu waarom.

 

 

 

 

Niets fijner dan genieten van het voorjaarszonnetje op je huid. Zeker nu het prachtig weer is. Ik vind het heerlijk in de zon, al heb ik best een gevoelige huid en verbrand ik snel. Maar even die zonnestralen voelen, heerlijk. Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat de zon rimpelveroorzaker nummer 1 is. Dus geniet van de zon, maar doe dat met mate en gebruik een goede zonnebrandcrème. Wist je dat zelfs op bewolkte dagen de zon al schade op je huid kan aanrichten? Gebruik in de zomer dus altijd een crème met een SPF.

 

Wat is SPF

SPF staat voor Sun Protector Factor. Het helpt je beschermen tegen UVB-stralen. Het getal achter de SPF geeft aan hoeveel keer langer je in de zon kunt blijven zonder te verbranden wanneer je zonnebrandcrème gebruikt – in vergelijking met het niet gebruiken van een beschermingsfactor. Stel, je hebt normaal gesproken na 10 minuten in de zon nog net geen last van verbranding, dan zou je met een SPF 15 maar liefst 150 minuten in de zon kunnen zijn zonder te verbranden.

 

Veel of weinig smeren?

 

Een theelepel crème voor je gezicht is voldoende. 

 

Na 2,5 uur opnieuw smeren

 

Na ongeveer 2,5 uur is de SPF uitgewerkt, dan is opnieuw smeren aan te raden.

 

Van top tot teen beschermd

 

 

1 Zonnebrandcrème voor gezicht en lichaam

De zijdezachte zonnebrandcrème van Paula’s Choice is rijk aan oxidanten en geeft een bescherming tegen de zon zonder een vettig laagje op de huid achter te laten. Deze crème kun je onder je make-up aanbrengen. De zonnebrandcrème is geschikt voor zowel lichaam als gezicht. Paula’s Choice zonnebrandcrème SPF 50 € 24

 

 

 

2 Lipgloss met SPF

Ook je lippen moet je beschadigen tegen de zon, daarom is een lipgloss met een SPF in de zomer aan te raden. Deze hydraterende lipgloss bevat een SPF 40 Paula’s Choice Resist Anti aging Lipgloss € 24

 

 

 

 

 

 

 

3 Dagcreme met SPF

Gebruik een dagcrème met SPF als laatste stap in je huidverzorgingsroutine. Laat even intrekken voordat je eventueel foundation aanbrengt. Paula’s Choice Skin Balancing dagcreme SPF 30 € 34

 

 

 

 

 

 

ZELF PROBEREN?

Doe mee met onze winactie en maak kans op deze drie producten met SPF-filter van Paula’s Choice ter waarde van € 82

 

ZO MAAK JE KANS!

Mail waarom jij zou moeten winnen, plus je adresgegevens, naar anita@franska.nl en wie weet ontvang jij binnenkort zo’n mooie set. Reageren kan tot 1 mei 2018.

 

 

Door : Anita Willemars

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze o.a. wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel -en zeker ook wat niet- werkt.

Fotografie: Esmee Franken. Visagie: Linda van Iperen. Haarstylist: Mandy Huijs.