B&B Mount Joy staat te koop

 

Wat is dit weer heerlijk genieten, B&B Vol Liefde. In de eerste aflevering zagen we spirituele dansen en maakten we kennis met Joy en zijn Mount Joy.

 

 

Side note: hoe hilarisch was het dat Babette gaat liften en dan aan iemand in een auto vraagt of ze naar ‘Mount Joy’ gebracht kan worden. Alsof die toko van hem hét herkenningspunt in Malága is. Nou ja, het is in ieder geval goed gekomen.

 

Maar Mount Joy is binnenkort misschien dus wel Mount Iemand Anders, want het stekje staat te koop op de Spaanse site Idealista. De vraagprijs staat nu op 800.000 euro, maar daar krijg je dan wel 365 vierkante meter voor terug, verspreid over elf slaapkamers. Op zich is er meer dan genoeg ruimte om nog hier en daar wat uit te bouwen, want het totale oppervlakte bedraagt 58.786 vierkante meter.

 

En ze weten het wel te verkopen, hoor. Op de site staat bijvoorbeeld de tekst: ‘Ladies and gentlemen, this is a rare opportunity, on that promises not only financial success but also the chance to own a slice of heaven on earth.’ Ooooké Joy, kalm aan, het is mooi stuk grond wat je daar hebt, maar laten we nou niet overdrijven.

 

Joy is echter niet te houden en gaat verder: ‘Seize this moment, take hold of this unique opportunity, and embark on a journey to a world of beauty, tranquility, and financial prosperity. Don’t let this chance pass you by.’ Als je het zo leest zou je eerder denken dat je naar een yogaretreat gaat in plaats van dat je 800K spendeert aan een hutje op de hei in de buurt van Malága.

 

Maar de belangrijkste vraag is uiteraard: waarom staat het te koop? De timing is natuurlijk enorm verdacht, want waarom zou je je B&B te koop zetten net op het moment dat je ermee op tv komt? Mijn eerste ingeving is dat hij met het programma meedoet vanwege de gratis reclame voor deze B&B, zodat hij het voor de volle mep kan verkopen en hij dus in ~financial prosperity~ leeft. Maar dat is het cynische stemmetje in mij. Misschien zet hij het wel te koop omdat hij tijdens de opnames de liefde van zijn leven heeft ontmoet en nu met diegene gaat emigreren naar een ander land — dat klinkt toch een stuk romantischer. We gaan het meemaken, want B&B Vol Liefde is nu alweer smullen.

 

Beeld: RTL Boulevard

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer