Banen die je zo vanaf het buitenland kan doen

 

Nog precies vijftig nachten slapen en dan stap ik in het vliegtuig naar Griekenland

 

 

Ik ben op het punt waarop ik niks meer afgesproken krijg met sommige vrienden vóór mijn vertrek, dus de eerste date in november staat al. Als ik denk aan de draaideur op Schiphol wil ik het liefst morgen; ik sta te trappelen.

 

Nu zou ik je kunnen vervelen met een handige inpaklijst, het vullen van mijn opslagbox of het maken van een tijdelijk huurcontract want daar bestaat het leven ongeveer uit, maar ik fluister je liever banen in die je ook makkelijk vanuit het buitenland kunt doen. Komen ze.

 

1. Alles marketing

Corona leerde ons dat als je in de marketing werkt, je eigenlijk nooit meer naar kantoor hoeft. In theorie dan, want soms is het gewoon lekker om collega’s diep in de ogen te kijken. Marketing kan overal, als je maar wifi en een laptop hebt. Tip: spreek geen uren maar resultaten af, dan heb je ook nog eens de vrijheid om zelf je dag in te delen.

 

2. Online hulp

Ik zeg hulp, want online hulp heb je in de vorm van een klantenservice, maar hulp is ook die onmisbare virtual assistent. Vooral naar die laatste is op dit moment veel vraag. Mailen voor een klantenservice kan gewoon met je laptop op schoot (niet ergonomisch natuurlijk) vanuit de lounge (altijd goed signaal). En als VA is het heel makkelijk afspraken maken, want je bent eigen baas.

 

3. Begin voor jezelf

Over dat eigen baas zijn gesproken: dat is mijn manier. Dit jaar besloot ik voor mezelf te gaan werken. Het zorgt ervoor dat je op bijna elk gewenst moment je biezen kunt pakken. Volgende week Ibiza? Tuurlijk. Een week kantoor op Texel? Ik kom eraan. Een paar maanden Mexico? Arriba, arriba! Tip: zorg ervoor dat je een mooie opdracht binnensleept voor vertrek, dan weet je dat je genoeg werk hebt als je in het buitenland zit.

 

4. Als grafische geest

Het werkt hetzelfde als in de marketing, want alles grafisch kan vanaf locatie. Ik hoor zelfs vaak dat deze creatievelingen lekkerder werken vanuit een eigen bubbel. Nou, die bubbel kan dan best op een willekeurig tropisch eiland zijn. Overleg gaat via Zoom en het ontwerpt stukken fijner met uitzicht op zand en zee.

 

5. Alles online

Misschien had ik hiermee moeten beginnen, maar bijna alles is anno 2021 online te doen. Yoga? Even een klasje pakken via YouTube. Voedingsconsulent? Een afspraak inschieten via Teams. De opties zijn oneindig, wie weet zelfs met de baan die je al hebt. Ga gewoon eens kijken en bespreken of het kan.

 

Wat je verder nog nodig hebt? De moed om het te gaan doen. Het helpt om te onthouden dat je altijd weer die nine to five-baan in kunt bij terugkomst, als je dat nog wil natuurlijk. En anders is dit de manier om te oefenen.

 

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans