Dit heb je nodig
- 24 Oreo-koekjes
- 3 el gesmolten boter
- 750 g roomkaas
- 150 g suiker
- 1 tl vanille-essence
- 3 eieren
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 ˚C. Neem een diepvrieszak met een zipsluiting en stop zestien koekjes in de zak. Sluit de zak goed af en ga met een deegroller eroverheen om de koekjes te breken.
Leg een stuk bakpapier in een springvorm van 22 cm. Doe de koekkruimels in een kom en voeg de boter eraan toe. Meng goed door. Vorm met je handen van het mengsel een bodem in de springvorm.
Klop dan de roomkaas, suiker en vanille-essence in een kom met een mixer op medium snelheid tot alles goed is gemengd. Voeg een voor een de eieren toe en mix goed door elkaar. Breek de overgebleven koekjes in stukjes. Roer de helft hiervan door het mengsel van de roomkaas. Giet het mengsel over de bodem en verspreid gelijkmatig. Bestrooi met de andere helft van de stukjes koek. Bak de taart ca 45 min. in de oven. Laat hem rustig afkoelen. Als de cheesecake goed afgekoeld is, zet je hem nog minimaal vier uur in de koelkast om op te laten stijven.
Eet smakelijk!
Tip: Serveer de cheesecake met wat slagroom als topping en een Oreo-koekje er bovenop.