Au revoir!

 

Er is geen bal te doen, toch gaat Monique dit missen. Wat nu?

 

 

 

De laatste zeven jaar kwam ik er regelmatig: Roquebrun, een dorp in de Languedoc in Frankrijk. Man Erik had daar tot voor kort een huis, dus het was vaste prik. Soms voor een paar dagen (we vliegen voor een appel en een ei naar Montpellier, mits lang van tevoren geboekt, en huren het allerkleinste autootje, ook voor bijna niks). Er is geen bal te beleven. Het leven is er simpel, het landschap is ruig en rustig. Veel wijngaarden, oneindig veel natuurgebied; heerlijk om te wandelen en ja, ik fiets er zelfs. Dat viel niet mee de eerste keren, zwoegend de heuvel op.
Er is een café, er staat een oude toren, een prachtig kerkje. Brigitte runt er de plaatselijke supermarkt, waar de aanvoer van verse groenten sporadisch is, maar ach, elke vrijdag is er markt. Bij Brigitte kopen we andere dingen, heel fijn dat ze er is. Dan is er nog een bakkertje en een fantastische Bar à Vins, La Cave Saint Martin, gerund door Raymond Le Cocq, een rasechte Rotterdammer (hoe kan het met zo’n naam… maar het is toch echt waar). Hij heeft een indrukwekkende collectie natuurwijnen, heerlijke hammen en een goeie kok. Daar zitten we dus zo vaak we kunnen (en dat is vaak). Met uitzicht op de oude brug en de rivier de Orb.
Maar nu is het huis van man Erik verkocht. Om een beetje af te kicken, huren we dit jaar nog twee keer een huis via Monique en Reinoud, een Nederlands stel dat al ruim twintig jaar in deze omgeving woont en alleen huizen verhuurt waar ze zelf ook graag vakantie zouden vieren. Kijk hier maar.

 

 

Dit jaar nemen wij dus afscheid van Roquebrun en kunnen we weer nieuwe plekken ontdekken in Frankrijk. Ik zal in ieder geval Marlies ook eens vragen over de Drôme.

 

Iemand anders nog suggesties?

 

Monique, oorspronkelijk stilist (later hoofdredacteur van o.a. vtwonen), noemt zichzelf een ‘visual addict’. Ze heeft een hekel aan hypes en houdt van design èn van brocante. Ze vindt reizen net zo leuk als thuis zijn. Haar motto: investeer in herinneringen, kijk vooruit, geniet van vandaag.