Astrologie wordt steeds populairder
 

Zweefteven, verzameleeeeen. We zijn inmiddels met een héle hoop, want die groep wordt alleen maar groter. Nou zeg ik wel heel leuk “we”, maar ik beschouw mezelf niet als een serieuze zweefteef.

 

 

Misschien een zweefteef-in-spe. Ik heb sinds kort de app The Pattern op m’n telefoon, waar ik dan m’n eigen gegevens heb ingevuld én die van m’n liefde, want ik snap momenteel niets van die vent (nog steeds weinig) en een vriendin gaf dit als tip. Nou weet ik niet of ik erin geloof, maar ik vind het wel extreem interessant om te lezen.

 

En dat ik die app op m’n telefoon heb durf ik nu ook toe te geven. Sowieso denk ik dat het hele zweverige gedoe totaal niet iets is om je voor te schamen. Sterker nog, ik denk dat de groep die allerlei yoga, meditatielessen, of hun dagelijkse horoscoop bijhouden steeds groter wordt. En ik denk ook dat corona daar heel veel mee te maken heeft.

 

Oké, die was misschien een beetje makkelijk gezegd van me want ik heb dat ook daadwerkelijk gelezen dat dat zo is. Vooral astrologie maakt een flinke stijging in populariteit volgens godsdienstpsycholoog Annemarie Foppen. “Het is hip, en bedrijven spelen hier dan ook op in. Maar het past ook wel in groter perspectief: mensen zijn meer op zoek naar zingeving.”

 

Als je het mij vraagt (maar ik ben geen godsdienstpsycholoog) denk ik dat mensen in tijden van corona ook behoefte hebben aan een beetje houvast. Maar dat staat waarschijnlijk in verbinding met de zoektocht naar zingeving: waarom gaat het zoals het gaat? Is er een reden?

 

Ook kan het volgens Foppen een vorm van therapie zijn. Bijvoorbeeld als je je horoscoop dagelijks volgt terwijl je zelf door een grote verandering heengaat. Nou zijn de meeste horoscopen zo geschreven dat precies iedereen zich erin kan vinden, maar dat kan ook juist steun bieden. Weer die houvast dus: het motiveert om door te gaan waarmee je bezig bent.

 

Eerlijk gezegd vind ik het wel een positieve ontwikkeling, die revolution of the zweefteven. Persoonlijk heb ik dan iets minder met astrologie, maar m’n yogamatje ligt al bijna klaar voor zondagochtend, hoor. En ik heb ze zelf op m’n telefoon staan, zodat ik ook zelf een yoga midra-sessie kan doen. Ik heb zelfs laatst een paar keer kaarten met totemdieren erop getrokken. En elke keer had ik volledig het gevoel dat het helemaal klopte. Misschien kan ik bij nader inzien die “in-spe” wel weglaten van mijn zweefteef-in-spe titel.

 

Bron: RTL Nieuws

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer