Arjen Lubach stopt met zijn Avondshow en vertrekt

 

Want hij zal ook geen nieuwe programma’s meer maken voor de VPRO

 

 

Wat vond ik hem verfrissend toen hij in 2014 met zijn Zondag met Lubach op tv verscheen. Deze nuchtere Groninger met zijn heldere kijk op moeilijke dingen. Regelmatig haalde hij zelf het nieuws als hij met zijn team weer een hilarisch filmpje had gemaakt over iets uit de actualiteit. Heel knap hoe hij keer op keer vlijmscherp uit de hoek kon komen. Zo werd hij wereldberoemd met zijn introductiefilmpje over Nederland dat hij in 2017 maakte toen Trump aan de macht kwam. Deze parodie op het America First van de Amerikaanse president werd ruim 11 miljoen keer bekeken.

 

 

Geen wonder dat hij dat jaar voor zijn programma de gouden Televizierring won. Hij stopte in 2020 op het hoogtepunt, maar kwam in 2022 toch terug met een (dit keer) dagelijkse talkshow, De Avondshow. Ook dat was weer smullen en regelmatig zat ik er hardop om te lachen.

 

Maar aan alle goede dingen komt een einde. Arjen stopt met De Avondshow en verlaat zelfs na een jarenlange samenwerking de VPRO. Gelukkig komt er nog een laatste seizoen van De Avondshow. Helemaal verdwijnen zal Lubach niet want volgens de cabaretier blijft hij wel satirische programma’s maken want dat, aldus Arjen ‘himself’ zit nu eenmaal in zijn bloed. Gelukkig maar.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit