Janny: Ik zit vandaag in keuringsdienst van waarde
Janny: Gaan we iets doen met kwark..
Janny: Bak ik 3 taarten
Janny: Om half negen vanavond
Janny: Teckel was ook mee
Franska: Teckel mee? Naar de opnames?
Franska: Heeft ie ook geproefd?
Janny: Haha dat dan weer niet ?
Franska: Why not? Houdt ie niet van taart?
Janny: Als het aan haar gelegen had was de taart op geweest maar geloof niet dat t paste in ’t concept van keuringsdienst
Franska: Wat doen die dan? Jouw taarten keuren?
Janny: Nee is tvprogramma… Heet Keuringsdienst van. Waarde
Janny: Gaan op onderzoek uit
Franska: Deze keer naar kwark?
Janny: Yep
Janny: Een soort ‘waar of niet waar’ achter het etiket
Janny: Is kwark echt kwark (verse kaas)
Franska: OK. En dan moest jij van die 3 soorten kwarktaart bakken?
Franska: Zitten daar eigenlijk veel calorieën in? In kwark?
Janny: Hangt van type af.. Redelijk slank
Janny: Hoewel mijn taarten meestal niet ?
Franska: Mooi zo. Want dat hoort bij taart
Franska: Wel handig bedacht van ze, die test, want zo hadden ze dus mooi 3 taarten van jou te pakken. Jammer dat ik het niet verzonnen heb. Hadden we nu lekker iets bij de thee op de redactie ?
Janny: Hahaha xx zal ik wel een keer langsbrengen ? ? ?
Franska: Kijk. Zo komt Jan Splinter door de winter. Ik zet de schoteltjes vast klaar. Met gebaksvorkjes
Franska: had ik al gezegd dat ik niet van aardbeienkwark houd?
Janny: Ik hou van geen enkele kwark met smaakje
Franska: dus je maakt ze allemaal puur natuur?
Janny: Ook niet van yoghurt trouwens
Janny: Ja veel lekkerder toch?
Franska: ik ook niet. Ben sowieso helemaal geen zuiveltype, maar zodra het als taart vermomd is..
Franska: ja. veel lekkerder
Janny: Als t een smaak moet hebben dan voeg ik die zelf toe
Franska: vers
Franska: in stukjes
Janny: En met niet zo heel veel suiker
Janny: Verse vanillestok
Franska: lekkerrrr
Janny: Geraspte limoen
Janny: Niks chemie
Franska: oh!
Janny: Hou niet van DSM taarten
Franska: ik proefde deze week een cake met bergamot-schil
Franska: hahaha
Franska: ken je zeker wel?
Janny: Maar echt dat is lekker ????
Franska: Morgen krijg ik een stukje. Wat zal ik ermee doen?
Franska: van die schil
Janny: Oh ik dacht van die cake?
Franska: die is al op
Janny: Kun je reepjes van snijden en suiker.. Of in chocolade
Franska: gesmolten chocola?
Janny: Vast even lekker
Janny: Ja net als met sinaasappel schil
Franska: oh! Zo! dopen. mmmm
Franska: hoeft dus niet eerst geconfijt te zijn.
Franska: dat bergamot?
Janny: Nou eerst confijten is natuurlijk wel lekkerder.. Ook lekker in chutney trouwens
Janny: Of ook lekker om fijn te hakken of raspen en mengen met knoflook en gehakte peterselie…
Franska: en dan over je vlees?
Janny: Ja eventueel ook met beetje olijfolie… Gremolata
Franska: oh! lekker. misschien ga ik dat wel doen
Franska: wat eet jij vanavond?
Janny: Heb nog allerlei mezzes over. Had gisteren paar vriendinnen op bezoek… Tafels vol. Ik heb nog rucolapesto..is lekker bij wat grote garnalen.. Heb nog feta remerciant met artisjokken en een van mijn favoriete happen geroosterde aubergine met knoflook pul biber en yoghurt
Janny: Feta crème dus.. Pff autocontrol
Franska: wow! lekker!
Franska: Wat is pul biber?
Janny: pul biber is een soort gemalen Turkse peper. Minder heet dan chili vlokken. Als de pepers gedroogd worden halen ze pepertjes er uit en dat wordt dan fijn gewreven. Maar grover dan poeder..
Janny: Lekker met libanees brood.. Linzensoepje
Franska: sodeknetter wat lekker allemaal
Franska: Smakelijk vast!
Franska: Ik ga nu even naar de kapper. moet een grijze streep weggeverfd worden
Janny: ?? ??
Door Franska (en Janny natuurlijk)