Zo zie je eruit alsof je geen make-up draagt

 

Anita: Als ik s morgens half slaperig en kreukelig aan het ontbijt begin, zit mijn tienerdochter stralend tegenover me. Lange tijd dacht ik dat ze slapend mooi werd, maar niets bleek minder waar. Dit zijn haar tips, waar ik zelf erg blij van werd.

 

 

 

Prachtig al die celebrities die eruitzien alsof ze van nature zo mooi zijn. Goede genen, dacht ik, totdat ik erachter kwam dat mijn eigen dochter zich de tips van de sterren eigen heeft gemaakt en er in een paar minuten stralend uitziet en ‘natural’ uitziet.

 

9 make-up tips voor een natuurlijke look:

1. De wenkbrauw iets bijwerken met een wenkbrauwpotlood en eventueel fixeren met een beetje vaseline.

2. Altijd een oogschaduwprimer! De oogschaduw blijft mooier zitten, trekt niet in de lijntjes en korrelt niet.

3. Gebruik voor je oogschaduw een mengpalet met diverse natural tinten. Kies een goede kwast om de arcadeboog iets donkerder te maken, en blend dit naar boven uit, zodat de lijnen onzichtbaar worden.

4. Op het ooglid mag een natural tint die wat meer opvalt, bij voorkeur een tikje glans erin en lichter dan de arcadeboogkleur

5. Net onder de wenkbrauw, op het wenkbrauwbot een highlighter, een jonge huid kan meer glans in de highlighter verdragen dan een oudere huid.

6. Check: zorg ervoor dat er geen zichtbare lijnen zijn, dus dat de make-up een natuurlijk verloop heeft, dus de zachte glans op ooglid loopt over in de schaduw (donkerder kleur) van de arcadeboog, en dit loopt over naar het lichtere (highlighter) deel op het wenkbrauwbot.

7. Een vleugje mascara

8. Bronzer aanbrengen onder je jukbeen en op de kaaklijn

9. Transparante gloss op je lippen

 

Mijn favoriete producten

 

1 Wenkbrauwpotlood Hema €2, kies de kleur het dichtst bij je eigen wenkbrauwkleur

2 Ideaal als basis: oogschaduwprimer van Urban Decay €13 

3 Oogschaduwpalet met diverse ‘nude’ kleuren, Maybelline €15

4 Kwast om te blenden van Boozy €4,49

5 Kleurenpalet met diverse bruintinten van Zoeva €21,80

6 Mascara Pupa €10, hoe meer lagen, hoe voller en dikker de mascara wordt, voor een natuurlijke look is één laag  genoeg.

7 Lipbalm Eos €5,95, voor een zachte glans, en het houdt je lippen lekker zacht.

8 Concealer van Bobbi Brown €29, ideaal voor wallen en black spots

9 Licht oogpotlood voor een frissere blik, Benecos €4,95

10 Bronzing Powder Hoola by Benefit €33, een natuurlijke bronzer zonder glitters

Tip

Gebruik een concealer voor je wallen en eventuele vlekjes, als tiener heb je daar geen last van, maar ik knap enorm op als mijn wallen minder zichtbaar zijn.

 

Tip van Victoria Beckham

‘Zelfs als ik een make-upvrije dag heb, lijn ik de binnenkant van mijn ooglid met een vanille oogpotlood, zodat ik een frissere blik krijg’ Kijk hier.

 

Anita: ‘Ik vind het heerlijk om zoveel mogelijk uit te proberen, zo heb ik ook geprobeerd mijn neus op een natuurlijke manier te shapen. In mijn vlog van vorige week kun je zie hoe dat eruitziet.

 

 

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl gaat ze wekelijks vloggen over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Esmee Franken, visagie: Linda van Iperen, haarstylist: Mandy Huijs