Pastelpoedertjes

 

Anita: Al jaren mijn favoriete beautyproduct: losse poeder. Ook al draag je geen make-up, met een beetje losse poeder wordt je gezicht net iets egaler, matter en zachter van kleur.

 

 

Pasen is altijd zo’n moment dat ik alle winterspullen weg wil hebben en alle voorjaarsspullen tevoorschijn wil halen. Qua make-up heb ik datzelfde gevoel, alles wat donker en dekkend is wil ik niet meer. Het is tijd voor die natuurlijke look en losse poeders met hier en daar een subtiele pasteltint voor een wat spannender effect. En bijkomend voordeel, je bent veel sneller klaar met je make-up ritueel.

 

Dit zijn mijn favoriete lenteproducten, de subtiele mooimakers:

 

1 Voor een stralende huid

Een heel subtiele parelmoerglans zit er in dit ‘wonderpoeder’ dat je gezicht mooi matteert en tegelijkertijd voorziet van een natuurlijke glans. Als finishing touch maakt-ie alles net iets mooier YSL Touche Éclat Blur Perfector €48.

 

2 Pastel op je ogen

Verliefd ben ik op deze mooie kleurencombinatie. Het poeder geeft een goede dekking en is makkelijk op te brengen. Door meerdere kleuren aan te brengen, krijg je een subtieler en mooier effect, MAC eyeshadows X9 €39

 

3 Egale huid

Opbrengen met een dikke kwast is het fijnste, maar met een poederdonsje kan ook heel goed. Bourjois Poudre Libre€14.

 

4 Blosje op je wangen

Met deze veelkleurige blush kun je ook shapen, maar ik gebruik ’m voor een beetje kleur op de wangen. Ziet er direct wat vrolijker en natuurlijker uit. Shiseido Face Color Enhancing Trio €38.

 

5 Subtiele highlighter

Een highlighter is geschikt voor die delen in je gezicht die het licht vangen. Het fijne van deze ‘baked highlighter’ is dat-ie mooi mengt, dus je kunt ’m met een grote kwast opbrengen op je jukbeenderen, voorhoofd en decolleté. Je huid krijgt een natuurlijke en stralende glans BE make-up baked highlighter €14,95.

 

6 Perfecte wenkies

Ideaal: alles in één wenkbrauwsetje. Met een kwastje kun je de wenkbrauwen bijkleuren, borstelen, epileren en fixeren. De roze oogschaduw die erbij zit, laat je ogen meer spreken. Clarins Perfect eyes & brows palette €40.

 

7 Lekker kwasten

Een zachte volle kwast, voor een finishing touch! Dep de kwast in het poeder, schud losjes het overtollige poeder eraf en breng aan op de huid met ronddraaiende bewegingen. Ideaal voor de finishing touch én je make-up blijft langer en beter zitten. NYX multi-purpose buffing brush €17.

 

 

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Esmee Franken. Visagie: Linda van Iperen. Haarstylist: Mandy Huijs.