André Rieu is de held van de dag

 

Je zal maar in een orkest zitten en je toeter wordt gestolen… Dat is natuurlijk reuzerottig. Maar het kan nog erger. Wat nou als alle instrumenten van het hele orkest worden gejat?!

 

Dat overkwam het Haarlemse fanfarekorps Blij met Muziek. Afgelopen woensdagnacht is hun aanhanger met instrumenten gestolen. In die aanhanger bewaarde de fanfare haar instrumenten, met een totale waarde van ruim 20.000 euro. 

 

 

Trommels, trompetten, xylofoons en schuiftrombones – alles is foetsie. De drumband, bestaand uit muzikanten met een verstandelijke beperking, was natuurlijk superverdrietig. Zo’n vijfentwintig mensen maken iedere week samen muziek op slag- en blaasinstrumenten. Vanavond zouden ze eigenlijk optreden bij de première van een film, wat natuurlijk niet door kan gaan, zonder al die instrumenten. En om het allemaal nog een tandje erger te maken: er wordt geen verzekeringsgeld uitgekeerd.

 

Maar hoe komen ze nou aan nieuwe instrumenten? Het duurde jaren eer ze alles bij elkaar hadden gespaard. Gelukkig las André Rieu het bericht van de diefstal ook. Zijn hart brak. Hij vond het schandalig en heeft daarom direct nieuwe instrumenten geregeld. Hij wil graag dat het orkest straks weer honderd procent ’blij met de muziek’ kan zijn. ‘De muziekvreugde die van hen is afgepakt, wil ik teruggeven’, aldus André.

 

De fanfare is dolgelukkig en kan daarom vanavond tóch optreden. André is natuurlijk de held van de dag. Die kan niet meer stuk in Haarlem!  

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit