Alweer hetzelfde cadeau

 

Ik heb er nog over getwijfeld, maar als iemand het nou leuk vindt, dan kan het toch nog wel een keer of twee, of drie, of…?

 

Zo. Ik ben even tussendoor naar Italië geweest. Kon het niet laten. Anders loop ik heimwee op. Kunnen we ook niet hebben hier op Franska.nl. En natuurlijk nam ik een cadeautje mee voor m’n vriendinnen daar. Jarenlang mee lopen worstelen wat dat moest zijn, want ze hebben echt zo’n andere smaak dan ik. En wat wij hier in Nederland lekker vinden, vinden ze daar gewoon raar smaken. Zelfs het eten uit een andere regio in Italië is al dubieus. Dus kwam ik vorig jaar op het idee om tulpenbollen mee te nemen.

 

Ik heb nog nooit mensen zo blij gezien. Dus na even dubben is het deze keer hetzelfde cadeau geworden. Nou ja, ander type tulp, andere kleur, maar toch. Ze zijn dus weer bezorgd. De tulipani. Denk dat ik er ook maar een traditie van maak. Er kunnen er altijd nog wel een paar bij. Heb je over een paar jaar misschien ineens een Keukenhof Italiana daar. Zijn we hier in Nederland ook meteen van al die files richting Hillegom en Lisse af.

 

En toen ik toch bezig was, meteen maar een zwikkie bezorgd bij die aardige meneer, die we helemaal niet kenden, maar die vorig jaar zo lief was om ons even terug te brengen naar waar we vandaan kwamen, toen er na onze lange wandeling geen bussen terug meer bleken te rijden. Even niet in de gaten gehad dat de dienstregeling op zondag anders is. Hij bood het zomaar spontaan zelf aan, toen ie ons bezig hoorde om aan een taxi te komen. Dus, je weet het voortaan als je ergens tulpen ziet in La Bella Italia: Franska was here.

 

 

 

Trouwens

Nog wel benieuwd of ze de stroopwafels lekker vonden. Kon het toch niet laten om nog iets lekkers Hollands mee te nemen.

 

 

Door: Franska