Als je liever herfst hebt dan de zomer: je bent niet gek

 

Die geur. Naar buiten gaan en regen en gekleurde bladeren en het knusse najaar ruiken. Dat is herfst. En dan ben ik zó blij.

 

 

 

Natuurlijk ben ik ook niet aan het jubelen als ik een bak regen op m’n kop krijg op de fiets. Natuurlijk hou ik ook van strandjurkjes, zon, warmte en avonden in de tuin of aan het zwembad. Maar er is geen seizoen mooier dan de herfst.

 

Ik ben gelukkig niet de enige die dit vindt. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 29% van de mensen kiest voor de herfst. De lente en zomer zijn ook geliefd, maar ja, die hebben toch niet dat gemoedelijke wat de herfst wel heeft. Want weet je wat het is met de herfst? Er is wat meer rust. Wat meer tijd voor mezelf. Het schreeuwt niet: ga op die boot! Ga bruin worden op het strand! Ga urenlang op het terras hangen! Dat doet de zomer een beetje met me. Dan voelt het alsof ik altijd maar druk moet zijn en dat ik anders geen leven heb. 

 

In de herfst mag ik lekker thuis zijn, keuvelen met thee en zelfgebakken boterkoek en mezelf trakteren op de fijnste garderobe van het jaar. Geen luchtig jurkje waar ik me altijd net een kilo of drie te zwaar voor voel. Gewoon lekker een col, een zachte kasjmier trui, een mooie lange jas, laarzen en ik voel me gelijk vierhonderd keer knapper. Al helemaal als ik met een pumpkin spiced latte in m’n handen over straat hobbel. 

 

Nog een pluspunt aan de herfst: ik voel me altijd extra gemotiveerd in de herfst om iets te bereiken. Het is hét seizoen waarin ik lekker in mijn vel zit, hard werk, veel werk en werk voor mijn dromen. Zo wil ik al jaren een boek schrijven over happiness en psychologie en nu ben ik daar elke week mee bezig. Eindelijk gebeurt er écht iets. In de zomer was er altijd wel wat waardoor ik afgeleid was, nu kruipt iedereen met een deken op de bank en kan ik lekker schrijven en onderzoek doen. Daardoor heb ik meer energie dan dat ik in de zomer heb, terwijl je zou denken dat de zomer je juist door de lange zonnige dagen een boost geeft. Doe mij maar die herfstbladeren in duizend kleuren geel, rood en bruin. 

 

Je bent niet gek als je gelukkig wordt van de herfst. Vink dit lijstje maar af:

 

  • De kleuren buiten. Ga naar het bos, de hei, íets. Mooier wordt de natuur niet.
  • Het is een perfect seizoen om nog wat nazomer mee te pakken met een lang weekend in Zuid-Europa, zonder de hoofdprijs te betalen (als je dit leest zit ik op Ibiza, sorry).
  • De regen die op de ramen tikt als jij warm binnen zit of in bed ligt: puur geluk.
  • Er krijgen meer mensen een relatie in de herfst dan in welk ander seizoen dan ook. Hi romance.
  • Je hebt meer tijd voor je passies.
  • Het is een seizoen van familie en met de familie weggaan.
  • Het is de tijd van het jaar voor rode wijn en goede gesprekken. I love it.
     

Gelukkig heb ik nog tot zondag 22 december.

 

‘Misschien heb je dit artikel al eerder gelezen op Franska.nl. Omdat we blijven groeien willen we deze mooie verhalen ook graag delen met onze nieuwe lezeressen.’

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl