Als je een drol oppakt krijg je vieze handen

 

Volg jij vandaag ook het debat over de onbedoeld geopenbaarde formatiememo? O jongens, het stinkt hier aan alle kanten.

 

 

 

Want wat een thriller begint het te worden. De Kamerleden staan werkelijk bij de microfoon te dringen om te zeggen wat ze ervan vinden.

 

Het geheugen van Rutte laat duidelijk te wensen over. Blijkbaar is er sprake van een grote gatenkaas want hij herinnert zich zaken niet of verkeerd. Maar hij is van mening dat hij absoluut niet gelogen heeft.

 

Tijdens het debat blijkt dat Rutte al eerder dan de andere fractievoorzitters inzicht had in de stukken rond die bewuste memo die vorige week onder de arm van Kajsa Ollongren werd ontdekt. Ook gek?!

 

En dan is er ook nog sprake van een mysterieus telefoontje naar Rutte van iemand die bevestigt dat hij wel degelijk de naam Omtzigt had laten vallen in het verslag van de oud-verkenners. De premier weigert de naam van de beller te onthullen, wat alleen maar meer vragen oproept.

 

De waarheid zal wel ergens in het midden liggen, maar als je een drol vastpakt krijg je vieze handen. Dan gaat het aan je kleven. Ik denk altijd dat het beter is om gewoon te zeggen hoe het zit, want als je liegt moet je namelijk zoveel onthouden. En op een gegeven moment raak je in je eigen waarheid verstrikt en ook dat blijft aan je vastplakken.

 

Ik ben bang dat het vandaag een latertje wordt daar op het Binnenhof. Het is een puinhoop. Voor mij vanavond geen Netflix met een enge serie. Ik ben veel te benieuwd hoe deze politieke thriller afloopt.  

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit