Als je dit elke dag eet word je gelukkiger

 

Een beetje aan je geluksgevoel werken kan in het donkere en koude najaar geen kwaad. En je hoeft er eigenlijk maar weinig voor te doen om jezelf wat op te peppen.

 

Zo zou het eten van kurkuma erg goed voor je zijn. Het maakt je gelukkiger én het zorgt ervoor dat je geheugen verbetert. Koenier, koenjit, Indiase geelwortel en vroeger ook tarmeriek genoemd, maar nu vooral bekend als kurkuma. Het wordt in India al zo’n tweeëneenhalfduizend jaar gebruikt in allerlei gerechten, dus je kunt het echt vertrouwen. Als je het elke dag door je eten doet, zou het je wat voordelen opleveren. Het staat al langer bekend als ontstekingsremmer met antioxidanten.

 

Kurkuma is nu getest op mensen met geheugenproblemen. Mensen aten elke dag twee keer een portie kurkuma van negentig milligram en uiteindelijk was hun geheugen voor achtentwintig procent beter dan dat van de mensen die een placebo kregen. Kortom: mik het af en toe wat extra door je avondeten – alleen maar goed voor je. En vind je het door je eten niet zo lekker? Er zijn ook pillen te krijgen waardoor je je dosis kurkuma binnenkrijgt. Net zo makkelijk.

 

Amayzine.com, FavorFlav.com en Franska.nl zijn titels van PilotStudio. Het zou daarom kunnen dat we je met dit artikel even attent op ze hebben gemaakt. We hopen dat het in de smaak valt. 

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl