Als je 20 jaar ouder bent dan je collega’s

 

8 opmerkelijke zaken.

 

 

 

Je zou het natuurlijk niet zeggen (ik flip nu even met een nonchalante zwiep een pluk haar over mijn rechterschouder), maar in sommige gevallen ben ik ouder dan de moeders van de meisjes die bij me werken. En hoe jeugdig ze me ook houden, er zijn toch enorme generatieverschillen. Een overzicht in willekeurige volgorde.

 

1.    Ze kijken geen tv

Sterker; ze hebben geeneens een tv. Ze weten nog net wat het is, maar ze kijken Netflix, Videoland en HBO. Hun bank staat ook richting het raam gedraaid, want ze hebben geen uitzicht op een muur nodig; ze kijken op hun laptop.

 

2.    Ze Uberen zich een slag in de rondte

Ik nam vroeger weleens een taxi als ik in het buitenland was. Thuis nooit. Of hooguit als ik een première had of iets anders waar ik een beetje glamourous moest verschijnen en het buiten pieste van de regen. Maar naar mijn werk met een taxi? Jamais!

 

3.    Ze zeggen blush en geen rouge

 

4.    Ik moet uitleggen wie Dinand Woesthoff is. Kane kennen ze ook niet. En Ron Brandsteder is de vader van Rick.

 

5.    Ze bellen niet, maar sturen spraakmemo’s. De hele tijd achter elkaar.

 

6.    Hun telefoon staat op ‘niet Storen’. Zo krijgen ze wel meldingen, maar die zien ze niet meteen zodat je iets minder prikkels op je af krijgt.

 

7.    Ze beginnen heel vroeg met cosmetische correcties. Laten we het zo zeggen: ze grijpen vrij makkelijk naar de injectienaald.

 

8.    Ze hebben een leeg Instagramaccount. Dus niet anoniem, maar er staan verder geen foto’s op. Waarom?

 

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach