Alles wat je wil weten over de First Family 

 

 

Na de persconferentie schakelde ik meteen over naar CNN. Ik wilde álles zien van de inauguratie, ook al was het alleen maar om zeker te weten dat Donald en Melania Trump echt foetsie waren. 

 

 

Ik zat zeven uur lang op het randje van jubelen en huilen. Want: Kamala als eerste VP en Joe Biden, waar je gewoon aan kunt zien dat hij daar niet staat voor zichzelf maar om dingen te veranderen. De fist bump van Joe en Barack, de vreugde van Kamala en Michelle, maar vooral: de grote en mooie First Family. En nu willen we alles van ze weten.

 

Allereerst: de First Lady Dr. Jill Biden
In 1977 trouwde Joe met Jill. Hij vroeg haar, naar eigen zeggen, wel vijf keer ten huwelijk voor ze ja zei. Jill is de tweede vrouw van Joe, zijn eerste vrouw Neilia kwam samen met zijn dochter Naomi om het leven bij een auto-ongeluk. Jill is docent en geeft sinds 2009 Engels aan het Northern Virginia Community College. Wat ze trouwens gewoon blijft doen nu ze First Lady is. Een eerste keer voor alles, want dat gebeurde nog nooit in de geschiedenis.

 

Oudste zoon Beau
Tijdens de inauguratie van Joe knielde een man in uniform bij het graf van zijn zoon Beau, die in 2015 overleed aan een hersentumor. Beau was de zoon van Joe en Neilia. Beau kreeg samen met zijn vrouw Hallie twee kinderen: Natalie (16) en Robert (14). Hij was militair en diende onder andere in Irak.

 

Zijn zoon Hunter (50)
Misschien wel het meest besproken kind van Joe en Neilia, want hij kwam veel in het nieuws. Zakelijk, maar ook privé. Hunter kreeg samen met zijn eerste vrouw Kathleen drie kinderen: Naomi, Finnegan en Maisy. Hunter heeft nog twee jongere kinderen. In 2018 kreeg hij een kind met Lunden Alexis Roberts, waarvan hij eerst ontkende de biologische vader te zijn, tot de rechter anders bepaalde. In maart 2020 kreeg hij een zoon met zijn vrouw Melissa Cohen, met wie hij zes dagen nadat ze elkaar leerden kennen trouwde. Van Joes jongste kleinkinderen zijn geen foto’s.

 

Joes dochter Naomi (1)
De president heeft een verdrietige familiegeschiedenis. Niet alleen zijn zoon overleed, zijn vrouw en dochter kwamen om bij een auto-ongeluk. Op de terugweg van de kerstinkopen werd de auto geraakt door de trailer van een tractor. Zijn vrouw en dochter kwamen om, zijn twee zoons werden overgebracht naar het ziekenhuis. Joe speelde met de gedachte om af te zien van zijn rol als senator, maar mensen in zijn omgeving overtuigden hem door te gaan. Hij werd ingezworen aan het bed van zijn zoon Beau.

 

Ashley (39), de dochter van Joe en Jill
Samen met zijn vrouw Jill kreeg Joe nog een dochter: Ashley. De 39-jarige uit Delaware is social worker, activist én modeontwerper. In 2012 trouwde ze met Howard Krein, een plastisch chirurg uit Philadelphia. Ashley was vroeger niet echt een brave burger, zo werd ze een keer gearresteerd omdat ze een politieagent verbaal aanviel. En schijnt er ergens nog een video te zijn waarop ze een lijntje coke consumeert. Haar broer Beau koppelde haar aan Howard. Ashley voerde campagne voor haar vader Joe.

 

Het oudste kleinkind
Naomi (26) is de dochter van Hunter en zijn eerste vrouw Kathleen. Voor het plaatje: Naomi was de vrouw in het wit bij de inauguratie. Ze studeerde recentelijk af aan Columbia Law School en heeft flink wat politieke ambities. Dan lijkt het mij dat je in de juiste familie bent geboren, Naomi. Joes kleindochter dook dus ook vaak op tijdens het voeren van zijn campagne. Ze is vernoemd naar de eerste dochter van Joe Biden. Naomi heeft een relatie met Peter Neal. Oh, en ze heeft een openbaar profiel op Instagram, leuk om te volgen.

 

Kleindochter Finnegan
De 20-jarige, die gisteren verscheen in monochroom camel, is nog niet zo zichtbaar als haar oudere zus Naomi, ook al duikt ze af en toe op in een Instagram-kiekje van haar zus. Wel gaat ze af en toe mee met opa Joe op reis voor zijn werk en campagnes. Het zou me niets verbazen als de middelste Biden de komende jaren vaker in beeld komt.

 

De jongste, Maisy
Ze is de jongste dochter van Hunter en Kathleen en goed bevriend met Sasha. Jawel, de dochter van Barack en Michelle. Volgens voormalig president Obama schijnt ze een grote basketbalcarrière in het verschiet te hebben. En we weten dat Barack zelf ook niet onaardig is in basketbal.

 

De dochter en zoon van Beau
Natalie Biden viel bij de inauguratie goed op, gestoken in het roze en met suède laarzen. Ze is 16 jaar en de oudste dochter van Joes overleden zoon Beau en zijn vrouw Hallie. Ook Natalie is nog wat minder in the picture, wat waarschijnlijk komt door haar leeftijd. Net als haar broer Robert (14) trouwens, die maar heel af en toe in het openbaar opduikt.

 

First Dogs Major en Champ
Op 17 januari vond er een heuse Indoguration plaats voor de honden Major en Champ, die nu officieel de First Dogs van de Verenigde Staten zijn.

 

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Dr. Jill Biden (@drbiden)

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans