Allemaal onzin en reclame

 

Nou, ik kan daar soms best een beetje boos om worden… Even een misverstand uit de wereld helpen, voordat ik een keer echt ontplof.

 

‘Ik win nooit iets bij Franska.nl’
‘Volgens mij is het allemaal onzin en krijgt er nooit iemand dat zogenaamd beloofde cadeau.’
‘Het is allemaal alleen maar reclame.’
 
Hahahaha. Mag ik even heel hard lachen? Dat is misschien maar beter dan boos worden. Of verdrietig worden, of mezelf opvreten. Daar heb je alleen jezelf maar mee, zei m’n moeder altijd. En die kon het weten, want die was moeder.
 
Ik ben elke week druk bezig met het regelen van iets leuks voor m’n Woensdag Windag. Gisteren weer dat prachtige Moederdag-cadeau. Dat heb je helemaal niet zo een, twee, drie voor elkaar hoor. Eerst contact leggen als ik iets leuks zie en uitleggen hoe het werkt. Vertellen dat ik helemaal zelf bepaal hoe ik het schrijf en hoe het eruitziet, zo’n actie bij Franska.nl. Na een week de verloting doen. Of de winnaar uitkiezen uit de leukste reacties. Zooo moeilijk. Want iedereen die niet wint heeft dus pech. En die moet ik dan teleurstellen. Al helemaal niet mijn hobby. Maar ja, it’s all in the game. Dus daar stap ik dan maar overheen. Als ik het echt te moeilijk vind doe ik wel eens gewoon een mand met lootjes. Zoals vorige week met die week Frankrijk:
 
 

 
Soms wint iemand per ongeluk twee keer, omdat ik geen administratie of checksysteem hanteer. Elke keer in de historie duiken is ook nogal een klus na zoveel acties. Dus je hebt er weleens een bofkont tussen zitten. Sommige namen onthoud ik, andere niet. Logisch, want het zijn er ook nogal wat intussen.
 
Laatst won Marjolein Hoofwijk het complete servies dat Janny heeft ontworpen. Nadat ik haar naam als winnaar via Facebook had bekendgemaakt en om haar adres had gevraagd, vertelde ze me via de mail dat ze er ongelofelijk blij mee was en dat ze een foto zou sturen als haar zoon er iets lekkers voor had gebakken. En wie denk je dat er op die foto staat? Jawel: Cas! Van Heel Holland Bakt. Had z’n moeder dus met de actie meegedaan. Wie verwacht dat nou?

 

 

Soms kost het wat meer moeite, bijvoorbeeld als de winnaar in kwestie even niet ziet dat ze gewonnen heeft. Moet ik er extra achteraan. Altijd dus de adressen afwachten om ze naar de partij te sturen waarmee ik de actie geregeld heb. Die dan vervolgens de pakketjes naar de winnaars verstuurt. En als er af en toe weleens iets met een pakketje aan de hand is… je snapt zeker al wie er dan de klos is? Moi. Dus. Je begrijpt wat ik bedoel hè? Er valt dus serieus van alles te winnen en er wordt ook nog eens keihard aan gewerkt. Maar ik doe het graag hoor! Dat je dat maar weet. Als je me voortaan dan maar wel gelooft.
 
En trouwens, over reclame gesproken… mocht je reclame tegenkomen op Franska.nl, word dan niet meteen boos. Het is namelijk best leuk als wij als redactie ook iets op ons brood kunnen leggen, want een magazine helemaal gratis-en-voor-niets-cadeau maken is natuurlijk alleen maar mogelijk in een sprookje. Dat jij het gratis krijgt is eigenlijk ook al een sprookje, haha.
 
Je merkt het al: ik blijf lachen. Als jij het ook doet. Is een leuk liedje over gemaakt door Drs. P, dat helpt je wel even om aan het lachen te komen:

 
 

 
 

Door: Franska

Afbeelding van Franska