Alleen maar leukmakers vandaag 

 

Want als de nood het hoogst is… mag je blij zijn dat het wemelt van de mensen die weigeren bij de pakken neer te gaan zitten.

 

Natuurlijk merk ik ook wel dat er steeds meer mensen zijn waarbij het lontje met de dag korter wordt. En steeds meer mensen die bij nader inzien toch liever vooral aan zichzelf denken. Zelfs mensen die een beetje kierewiet aan het worden zijn. Jammer maar helaas, denk ik dan maar. Gelukkig hebben de aardige mensen nog altijd de overhand.

 

We zijn met z’n allen de klos. Balen. Vreselijk balen. Alleen schiet je met balen geen ene sodemieter op. (Excusez le mot.) Daar komen gelukkig steeds meer mensen achter. Dus worden er meer dan ooit mooie initiatieven bedacht. Creativiteit viert hoogtij, ondanks de corona-sluier die over ons heen hangt. Ik kan daar zo vrolijk van worden. Tof dat er mensen zijn die denken: lukt het niet linksom, dan doen we het rechtsom, we gaan gewoon iets leuks nieuws bedenken. En de leuke dingen komen zelfs al door m’n brievenbus. Een boerenkaasabonnement van De Firma Kaas bijvoorbeeld:

 

 

Van de Griekse Gkazas olijfolie die ik regelmatig koop, mocht ik aan vijf vrienden een klein blikje weggeven. Hoefde niemand voor thuis te blijven, kon zo door de brievenbus. En van het merk Olivery gaan er zelfs halve liters olijfolie door je brievenbus. Verpakt natuurlijk, niet dat je hele gang meteen ingevet is ;-) En zelfs wijn kun je in leuke platte flesjes door de brievenbus laten bezorgen. Kan ook nog een gepersonaliseerd etiket op. Leuk in plaats van een kerstkaart?

 

Die restaurants die hun menu op een andere manier uitserveren. Door complete pakketten met ingrediënten of zelfs halfklare gerechten te leveren. Instructies erbij om er thuis een feestje van te maken. Mag wat kosten, maar leuk is het. En vaak is er ook nog uitleg over de gerechten in een filmpje op YouTube. Mocht je niet in de gelegenheid zijn een pakket te kopen, kun je toch meegenieten.

 

Ook zo leuk: het wijnabonnement van de Vinobox. Hun verhaal is dat veel mensen precies weten wat ze lekker vinden en daardoor eigenlijk altijd dezelfde wijn drinken. Tell me. Ik heb een paar favorieten en die koop ik steeds opnieuw. Bij hen kun je aangeven van welke smaken je houdt, dan verrassen zij je in je abonnement steeds met nieuwe vondsten. En lekker! Leuk bedacht toch? Ik heb er dankzij hen een heerlijke nieuwe favoriet bij: Lynx chardonnay. Nog net de fles niet met een flessenlikker uitgeschraapt.

 

 

En ineens is de SRV-kar er ook weer. Nou ja, anders dan. Maar het deed me er wel aan denken. Nu nog wachten tot ie ook bij ons in de buurt komt.  De Winkel op Wielen heet ie, oftewel De WOW-bus. In de schappen en koeling vind je food- en lifestyleproducten. Van ambachtelijke broodjes, zoetigheden en ‘healthy treats’ tot en met de nieuwste (kook)boeken, beautyproducten en handgemaakte sieraden. Voorlopig rijdt hij grofweg tussen Bilthoven en Heiloo. Hier in Brabant moeten we dus nog even wachten. Maar er komt een tweede bus aan. We hebben de tijd…

 

 

Om je huis in kerstsfeer op te leuken hebben ze bij Intratuin ook iets leuks bedacht. Mooie decembersfeertekeningen die je zelf op je raam kunt zetten. Je gaat naar de website, daar kun je de tekening van je keuze (in spiegelbeeld) downloaden, zo groot als je wilt, vervolgens plak je die aan de buitenkant van je raam en trekt hem binnen met een witte of zilveren stift over. Prachtig!

 

 

Deze sla ik zelf even over, hoe leuk het ook is, want alles wat je op je ramen schildert moet er ook weer een keer vanaf. Daar kan ik over meepraten, want ik heb een keer alle ramen van de grote Libelle-redactie met sneeuwvlokjes beschilderd. Verrassing voor de redactie, ‘s ochtends in alle vroegte mee begonnen.

 

 

Gaf een heel knus sfeertje, dat wel. Totdat ik in het nieuwe jaar uren met emmers sop in de weer was, wederom ’s ochtends in alle vroegte. Thuis kon ik ’s avonds zo door, want daar was ik ook los gegaan met sneeuwvlokjes…

 

Ach, het is natuurlijk ontzettend leuk en ik mag ook nog vijf setjes raamstiften in wit en zilver weggeven. Van elk twee, kun je meteen beginnen. Zin in sfeer? Even een berichtje op Facebook en je maakt kans. Volgende week doe ik de verloting.

 

Succes en veel liefs. En maak het zo leuk mogelijk voor elkaar (én voor jezelf).

 

PS. Als jij nog leuke nieuwe initiatieven ontdekt hebt, laat het me even weten. Ik ben er gek op.

 

Franska

Door: Franska

Afbeelding van Franska