Alleen een film met Doris Day

 

Even een meezingertje op de vroege ochtend. Ik hou wel van een leuk liedje zoals je weet. En met dit nummer heb ik nog een speciale bedoeling ook.

 

Zomertijd en dan heb je dit… ken je ‘m nog?

 

 

Komkommertijd. In de keuken. Lekker! Maar dus ook op tv. Voorál op tv. Meer dan vijftig procent van de Nederlandse bevolking is vijftig-plus en een heel groot deel daarvan hoeft al lang niet meer in de schoolvakanties op vakantie, want de eventuele kinderen zijn al lang de deur uit. Maar bij  de televisie werken ze blijkbaar alleen voor ‘jonkies’. Of ze denken dat iedereen boven een bepaalde leeftijd aan geheugenverlies lijdt. De ene herhaling na de andere. Ik weet verdorie bijna letterlijk wat er gezegd gaat worden, ook al heb ik iets maar een keer gezien. 

 

Begrijp echt niet waar die Hilversumse mensen mee bezig zijn. Hopelijk voor hen begrijpen zij de kijkers een stuk beter dan ik. Wat ze trouwens in deze periode wel doen is programma’s testen. Ze experimenteren dus eigenlijk op mij en m’n leeftijdsgenoten. Daar zijn wij thuisblijvende ‘oudjes’ dan blijkbaar wel weer goed voor. Snap ik ook weer niet, want straks scoort iets heel goed bij ons, komen de jonkies terug van hun glamping en storten de kijkcijfers van hun zomerse succesnummers ineens weer in.

 

Oké. Het goede nieuws is dat vanavond Zomergasten weer begint. Lekker voor als het vanavond nog regent. Anders zit ik ‘helaas’ buiten ;-) en wordt het ‘Uitzending Vermist’.

 

 

Oh ja… zou het bijna vergeten. 28 juli. M’n trouwdag vandaag, Niks tv vanavond. Snel nog iets leuks bedenken. Had ik nou nog maar m’n oude secretaresse van bij Libelle. Dan zou ik nu dus weten hoeveel jaar ik getrouwd ben. Zij wist het altijd. Ik blijf me vergissen.

 

 

PS Nog even m’n lekkerste komkommer-recept, Pasta Verde genaamd.

 

Met een dunschiller snijd je in de lengte tagliatelle van komkommer. Kun je rustig twee komkommers voor nemen. Eentje per persoon. Die slierten leg je met veel zout erop in een vergiet. Doe dat vooral een paar uur van tevoren, dan worden ze lekker ‘flexibel’.

 

Intussen maak je een sausje van heel kleine blokjes ontvelde tomaat, met veel fijngesneden reepjes basilicum, wat balsamicoazijn en lekker wat olijfolie. Eventueel nog met een drupje of meer tabasco voor wat zomerse pit.

 

Het zout spoel je na een paar uur met water van de komkommer af en daarna dep je de komkommerslierten droog met keukenpapier. Dan leg je op elk bordje de slierten neer, zoals je pasta neer zou leggen. Daarna in het midden een fikse schep van die heerlijke tomatensaus. Eventueel nog een blaadje basilicum voor de leuk erop.

 

Buon appetito!

Door: Franska

Afbeelding van Franska