After Life: de serie over diep verdriet waar je toch heel hard om kan lachen

Razendknap hoe Ricky Gervais een loodzwaar onderwerp als de dood van een partner toch weet om te buigen in iets waar je wel om kan lachen.

 

 

 

 

Morgen start het derde seizoen van After Life, de serie over weduwnaar Tony die na de dood van zijn vrouw zijn leven probeert op te pakken. Tony wordt gespeeld door de Britse komiek Ricky Gervais die de serie ook schreef. Misschien ken je hem wel als de gladde David Brent uit de Britse versie van The Office. Of als de scherpe presentator van de Golden Globes, die totaal niet onder de indruk is van de wereldfaam van de acteurs en actrices die de prijs in de wacht slepen en ze rustig en plein public in het hemd zet.

 

Ik moet altijd erg om hem lachen en ik ben niet de enige want zijn nogal harde en cynische humor is mateloos populair. Het was voor mij dan ook best een verrassing toen hij in deze serie opdook als weduwnaar Tony die de dood van zijn vrouw probeert te verwerken. Hoe kan dat nou grappig zijn?

 

En toch weet Ricky dit loodzware onderwerp luchtig te maken. Tony is woest op de wereld nadat zijn grote liefde overlijdt. Hij blaft tegen iedereen die op zijn weg komt en weet zich geen raad met zijn verdriet. Want hoe hij zijn best ook doet om toch weer wat van zijn leven te maken, op een gegeven moment hoeft het voor hem niet meer. De enige voor wie hij in de ochtend nog zijn bed uit komt is zijn hond. De mensen in zijn omgeving proberen hem weer op de rit te krijgen en dat levert toch hilarische scenes op.

 

Het gaat er niet bepaald zachtzinnig aan toe in After Life, maar als je de harde en cynische grappen kan waarderen is het echt een geweldige en ook zeer herkenbare serie. Je zal zien dat je het liefst een warme arm om Tony’s schouders wil slaan om hem te troosten.

 

Vanaf morgen is After Life te zien op Netflix. En mocht je bij het begin willen beginnen, daar vind je ook seizoen 1 en 2.

 

 

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit