Aflevering 2 van BOOS over The Voice of Holland

boos bnn vara the voice of holland fb

 

‘Dat is allemaal niet fraai weer’ hoor je Paul Römer aan de telefoon tegen Tim Hofman zeggen.

 

 

 

Zojuist kwam hij met zijn team van BOOS met een nieuwe aflevering rondom The Voice of Holland. En daar heeft Paul Römer helemaal gelijk in: wat er deze aflevering naar buiten werd gebracht is allesbehalve fraai te noemen.

 

In de eerste aflevering zagen we hoe John de Mol tegenover Tim Hofman plaatsnam om zijn vragen te beantwoorden rondom het seksueel overschrijdend gedrag binnen The Voice of Holland, en dan met name de beschuldigingen aan het adres van Jeroen Rietbergen. John de Mol was daar heel duidelijk in: hij wist het pas sinds 2019 en hij wist maar van één slachtoffer.

 

Het heeft er alle schijn naar dat dat niet helemaal de waarheid is, want het team van BOOS heeft inmiddels van vier slachtoffers te horen gekregen dat zij óók melding hebben gedaan. De drie die door John de Mol, ITV en Talpa niet erkend werden voelen zich nu behoorlijk boos, teleurgesteld en verdrietig. Logisch ook: dan durf je melding te doen van zoiets serieus en heftigs, wordt er vervolgens gedaan alsof jouw hele melding niet bestaat.

 

Helaas koos John de Mol ervoor om niet weer plaats te nemen tegenover Tim Hofman, ook al zei hij dat eerder wel te willen doen. En dat terwijl het team van BOOS eigenlijk heel simpele vragen heeft: wat is er met die overige drie meldingen gebeurd? Wist John de Mol hiervan? Of hebben Linde de Jong (creative director) en Rick Brug (manager operations, zakelijk directeur volgens De Mol) slechts over één slachtoffer aan John de Mol verteld? Bij deze Linde zijn de meldingen namelijk gemaakt.

 

En aan die Linde wil ik persoonlijk ook een award geven voor meest onsympathieke persoon in deze hele BOOS-aflevering. Bijzonder knap hoe beleefd Tim Hofman kon blijven tijdens zijn telefoongesprek met haar. Zij wilde ab-so-luut niemand te woord staan, net als Rick Brug en heel ITV en Talpa. Gemiste kans, want nu is het aan de kijker om conclusies te trekken… En die zijn, om in Paul Römers woorden te blijven, niet fraai.

 

Overigens vind ik het nog steeds opvallend dat ITV enorm content een statement naar buiten bracht waarin staat dat zij een onderzoek hebben ingesteld dat wordt uitgevoerd door een door hen uitgezocht bureau. En precies dat onderzoek willen alle betrokkenen afwachten voor ze uitspraken doen, al klinkt het — in mijn oren — niet per se als de meest objectieve keuze qua onderzoek.

 

Aflevering drie van BOOS over The Voice of Holland? Iets in mij zegt dat het laatste woord hierover nog láng niet gesproken is.

 

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer