Elke dinsdag doet Adje Middelbeek verslag vanuit het sprookjesachtig Umbrië.

 

 

 

 

Ik woon samen met mijn teckels Mijntje, Menke en Joep en mijn kat Blender op een plek waar je in de verre omtrek maar af en toe een huis ziet liggen dus een veelgestelde vraag aan mij is: ben je niet bang en is dit niet erg eenzaam? Mijn antwoord daarop is standaard: als ik bang en eenzaam zou zijn, dan woonde ik hier niet. Bovendien vond ik het vaak enger en eenzamer in de grote stad. Hier is het vredig en rustig. Als ik ’s ochtends wakker word, is het echt stil. Ik roep mijn roedeltje honden bij elkaar en we gaan naar buiten, zij voor een frisse neus en een plas en ik voor een duik in mijn natuurvijver.

Het dorp waar ik woon heet Montegiove, vertaling Berg van Jupiter. Het leven is goed hier op de berg van Jupiter.

 

 

 

Adje Middelbeek woont en werkt in Umbrië (Italië). Vanuit haar supergezellige B&B c.q. vakantiehuis Podere del Buongustaio organiseert ze de mooiste culi-reizen.