Adje vanuit Umbrië

 

Met een Priester naar bed

 

Ben jij weleens met een priester naar bed geweest? Er gaan nu vast niet, jammer genoeg, een heleboel pikante reacties komen, maar ik heb dus ervaring.

 

 

Kijk, dat is nu net het verschil tussen Nederlanders en Italianen, want hier zullen ze meteen losbranden. En ik zie je verbaasde blik al en vol ongeloof wil je nu meteen het naadje van de kous weten. Okay, ik zal het uit de doeken doen maar, psssst, je mag het echt niet verder vertellen, ik wil geen schandaal in de Privé. Alleen Franska mag het weten. Vannacht ben ik met een priester naar bed geweest. En hoe dat was en of ‘ie goed in bed was, dat moet ik nu natuurlijk allemaal opbiechten. 

 

Het ging als volgt. Hij was al in bed gaan liggen en ik, ik schroomde nog wat. Ik vond het eigenlijk wel heel spannend, maar na een minuut of wat kroop ik lekker tegen hem aan. En ik moet eerlijk bekennen dat de heerlijke warmte die hij uitstraalde meteen heel vertrouwd voelde. En toen… en hoe het was die nacht… en of hij het goed deed… en of ik het lekker vond… Vul dat maar fijn zelf in hoor, ik verklap alleen nog dat hij de hele nacht is gebleven.

 

Al letto con il “Prete” 
 

Menig Italiaanse vrouw is weleens met de priester naar bed geweest. Ook hier kan het in de winter best koud zijn en de meeste huizen hier hebben geen centrale verwarming zoals in Nederland. Hier heb je een camino of een stuffa in de woonkamer en keuken en die worden op hout gestookt. Maar de slaapkamer kan behoorlijk koud zijn. 

 

 

Voordat je je bed inkruipt, zijn er mensen die een uurtje van tevoren de priester in bed leggen. Een priester is gemaakt van een houten frame waarin een koperen bedkruik past. Deze bedkruik, hier “Pretina” genoemd, wordt eerst gevuld met een laag as en daarna met een laag sintels. De vorm van de Prete zorgt ervoor dat je lakens niet in aanraking komen met de bedkruik die gloeiend heet is. Na een half uurtje is je bed heerlijk voorverwarmd en kan je er lekker inkruipen.

 

 

Door Adje Middelbeek

beeld: .cntraveler.com 

Adje Middelbeek woont en werkt in Umbrië (Italië). Vanuit haar supergezellige B&B c.q. vakantiehuis Podere del Buongustaio organiseert ze de mooiste culi-reizen.