Zeven best wel smerige dingen

 

Ik ben best een proper type. Vind ik zelf dan. Maar toen ik dit las, krabde ik toch wel even aan mijn hoofd. Vanwege die droogshampoo bijvoorbeeld, dat is toch vies?

 

 

Om maar meteen met de gezelligheid in huis te vallen: denk jij dat je het toonbeeld van hygiëne bent? Dan heb ik nieuws voor je. Als vrouwen hebben we namelijk best wat smerige gewoontes waar we het uiteraard liever niet over hebben. Lees maar even mee en huiver…
 

Nooit je make-up-kwasten schoonmaken

Gebruik jij steeds weer dezelfde kwasten zonder ze ooit schoon te maken? Zijn ze inmiddels zelfs een beetje stijf en hard? Bewaar je ze in een vochtige omgeving, zoals de badkamer?

Smerig omdat: stof en vuil vinden het heerlijk op je kwasten, het is de perfecte omgeving voor bacteriën om zich eens fijn te vermenigvuldigen. Elke keer dat je kwast met je make-up in aanraking komt, besmet je je make-up en gezicht, wat huidirritatie en verstopte poriën als gevolg kan hebben.

Beter: professionals vinden dat je je kwasten minstens één keer per maand schoon moet maken. Rotklusje, maar het is echt de moeite waard.

 

Laten we het eens over je borstel hebben

Leidt jouw borstel een geheel eigen leven? Zit er inmiddels net zoveel haar in als op de gemiddelde cavia? Weet je nog wanneer je hem voor het laatst hebt schoongemaakt. Heb je hem überhaupt weleens schoongemaakt? 

Smerig omdat: het een broedplaats is voor alles wat je er uit borstelt: restjes haarproducten, dode huidcellen en vet. Weleens een schimmelinfectie op je hoofd gehad? Dat is dus gewoon slecht voor je gezondheid.

Beter: het hangt een beetje af van hoe vaak je je haar wast. Doe je dat niet zo vaak, maar gebruik je wel stylingproducten, dan moet je je borstel vaker schoonmaken. Haardeskundigen bevelen aan om het minstens één keer per maand te doen, maar het liefst iedere week.
 

Make-up- testers uitproberen

Je bent bij de Etos of in de Hema en ineens krijg je zo’n zin om in nieuwe make-up. Je probeert allerlei testers uit, ook de lippenstift. Op je lippen. Beetje mascara. Poeder misschien wel…

Smerig omdat: andere vrouwen dat dus ook gedaan hebben en je dus in aanraking komt met alle bacteriën en virussen waar zij mee rondsjouwen. Niet raar opkijken dus als je ineens verkouden wordt, huiduitslag krijgt of zelfs een oogontsteking.

Beter: probeer alleen wegwerptesters te gebruiken. Veeg de lippenstift anders even schoon met een papieren zakdoekje, de oogschaduw ook als je daar met je vingers aan gezeten hebt. En slijp, als dat kan, oog- en lippotloden even.

 

“Nooit iets terugdoen in het potje, use it or lose it, het is niet anders!”

 

Dit moet je dus ook écht niet doen!

Je hebt te veel foundation op je hand, dus wat doe je? Je doet het terug in het potje en schraapt nog een keer langs je hand zodat er echt niks verloren gaat. Hoe erg kan het zijn?

Smerig omdat: er op je handen nu eenmaal altijd bacteriën zitten en die stop je dus allemaal in dat potje… Niet om smetvrees te bevorderen, maar je wilt niet weten wat een gorigheid er vaak op onze handen zit. Dus.

Beter: nooit iets terugdoen in het potje, use it or lose it, het is niet anders.

 

Badpakken of lingerie passen

Zonder ondergoed. Dat gebeurt dus vaker dan je denkt. Die bikini ziet er met ondergoed toch niet goed uit, dus wat maakt het uit als je het heel eventjes uittrekt?

Smerig omdat: er op bikini’s, badpakken en ondergoed in de winkel volgens onderzoek serieus de ranzigste dingen zitten, wat wil je ook als mensen het in hun blote kont passen? Gatverdamme! En die plastic plakstrookjes in het kruis? Die hebben geen enkel nut.

Beter: moeten we dat nu echt nog uitleggen? Nog twee aanraders: was het na aanschaf meteen als je thuiskomt én was je handen ook maar meteen als je bad- of ondergoed gepast hebt.

 

In bed met je huisdieren

Je ligt in bed en je kat of hond wil nog gezellig even knuffelen. Ah, dat is toch lief, dus je slaat je dekbed open en laat hem bij je. Daar is toch niks mis mee?

Smerig omdat: nou, heb je even? Je nodigt niet alleen je huisdier uit tussen je lakens, maar ook parasieten, wormen, haren, vlooien, mijt, teken, resten van uitwerpselen, E.coli, salmonella etc…

Beter: niet met je huisdieren slapen! En als je het toch niet kunt laten, was je lakens daarna dan extra heet.

 

Geen tijd om je haar te wassen

Je hebt al de hele week ‘ s ochtends geen tijd om je haar te wassen, dus lang leve de droogshampoo!

Smerig omdat: je hoofdhuid het verlengde is van je gezichtshuid. En die maak je (hopelijk) ook schoon. Als je je haar wast, verwijder je namelijk meteen ook dode huid en bacteriën.

Beter: je haar om de dag wassen, met een minimum van twee keer per week.