Aardappel broodjes

 

Wanneer je iets nieuws wilt eten tijdens de lunch

 

 

Dit heb je nodig

Voor 2 aardappelbroodjes

 

  • 2 grote aardappelen
  • 1 grote hand spekblokjes
  • 100 g sour cream
  • 2 handjes geraspte kaas, naar keuze
  • Peper en zout
  • Een takje verse peterselie

 

Zo maak je het

Was de aardappelen en prik er gaatjes in met een vork. Doe de aardappelen ongeveer 8 minuten in de magnetron (700 watt) en draai ze na de helft van de tijd om. Pak ze dan in met aluminiumfolie en laat nog ongeveer 10 minuutjes doorgaren. Bak in de tussentijd de spekblokjes. Meng de spekblokjes met de sour cream en geraspte kaas.  Snijd de aardappels een beetje open van boven en vul met de sour cream vulling. Breng op smaak met wat peper en zout. Serveer de aardappelbroodjes met wat verse peterselie.

 

Eet smakelijk!

Door: Meagan Suares

Meagan is redacteur bij Franska.nl. Ze woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Afbeelding van Meagan Suares