Gevlochten chocoladebrood

Dit heb je nodig
100 ml water
470 g witte tarwebloem
1 el zuurdesem
180 g warme melk
1 eidooier
2 el gesmolten boter
1 el suiker
6 g zout
100 g zachte boter
60 g bruine suiker
2 tl kaneel
50 g geraspte chocolade

Zo maak je het

Meng 100 g witte tarwebloem, 100 ml water en 1 eetlepel zuurdesem samen en meng het tot een beslag. Laat het gedurende de nacht oprijzen. De volgende ochtend kun je met dit deeg aan de slag. Los het deeg op in 180 ml water. Voeg eidooier en gesmolten boter toe. Voeg vervolgens 370 g meel, zout en suiker toe. Meng het geheel goed door elkaar en kneed het deeg 10 minuten tot het een gladde massa is. Maak er een bal van en leg die in een kom. Dek de kom af met huishoudfolie en laat rusten tot het deeg zich verdubbeld heeft. Dit duurt ongeveer 3,5 uur. Mix de zachte boter, suiker, kaneel en geraspte chocolade. Rol het deeg uit tot 5 mm dikte. Verspreid de vulling op het deeg laat ongeveer 2 cm aan de randen over. Rol het deeg aan de lange kant op en vouw de uiteindes dicht. Snij de deegrol in het midden door, zorg ervoor dat een kant nog aan elkaar vast blijft zitten. Draai de twee stroken met de vulling naar boven. Begin nu met het vlechten van de twee stroken. Steek de uiteinden door elkaar heen zodat het een cirkel vormt. Vet de pan in met boter en leg hier bakpapier overheen. Leg het gevlochten brood in de pan en laat het nogmaals rijzen tot het verdubbeld is. Dit duurt ongeveer 1,5 uur. Verwarm de oven op 200 graden. Bak het brood 30 tot 40 minuten in de oven.
 

Eet smakelijk!

Sfeerbeeld: Gather & Dine