Aan de mindfulness

 

Wat Frits allemaal niet bedenkt om Mia te veroveren.

 

Jullie lieve, gezellige Fritsje zat net acht uur vanaf de vensterbank naar buiten te staren toen ik ineens dacht: Fritsje, wat jij nu doet, dat is eigenlijk mindfulness! Want mindfulness is toch volledig tot rust komen, je brein lekker leegmaken. Maar mindfulness is ook, heb ik gehoord, je eigen onhebbelijkheden benoemen en die vervolgens een plekje geven in je rugzakje. Nou heb ik geen rugzakje maar eerlijk gezegd wel wat onhebbelijkheden. Ik doe slechts een greep:

 

  • Ik ben doorgaans zeer humeurig, erg arrogant en laat mensen liever links liggen, evenals die kittens die op internet zo schattig zijn en daarmee ons soort ernstige imagoschade berokkenen. 

 

  • Ik heb de neiging op verkeerde vrouwen verliefd te worden. Op Mia bijvoorbeeld, die hautaine poes hiernaast die gisteren weer zei: ‘Zo Frits, ik dacht dat je in het nieuwe jaar wat aan dat buikje van je ging doen. Ik zie er nog niks van.’ Ach, ga toch fietsen, trut.

 

  • Ik heb de laatste maanden een leren stoel à €650, een linnen tafelkleed à €245, een Mulberrytas à €1120, een rok van Zara à €28, een goedgevulde koelkast, twaalf verse muizen en een brave Labrador flink toegetakeld. En tijdens zo’n potje mindfulness geef ik dat dan allemaal een plekje in dat rugzakje dat ik helaas niet heb. Moeten jullie ook eens proberen. Geeft een boel rust in je kop, hoor.

 

  • Ik maak teveel en te grote plannen. Zo was ik van plan mijn autobiografie ‘Frits, een held van onze tijd’ te schrijven en die werd dan een bestseller en verfilmd, en kreeg allemaal Oscars en fans stonden hier voor de deur te dringen en er werd gefluisterd over de Nobelprijs en… nou, nog niks aan gedaan eigenlijk. Met mindfulness wil ik dat almaar dromen en niks doen afleren. Dat wil zeggen dat ik vooral dat dromen wil afleren en dan voortaan alleen nog maar niks doen.

 

  • En ik ben altijd erg onaardig tegen dat echtpaar dat hier ook woont. Oké, zij is een tuthola en hij compleet overbodig, maar ja, zo zijn ze hè, mensen. Geef ik ook een plekje.

 

Hé, ik heb ineens een gouden idee! Ik begin een Mindfulness Academie en daar kun je voor slechts €3000 per jaar een Lady Mindfulness worden en je kunt er ook mijn mindfulnessboeken- en video’s kopen en er komen academies in Nederland, maar ook in New York, Londen, Parijs en Los Angeles en dat leidt er dan allemaal toe dat Mia smeekt dat ze met mij wil trouwen en dan leven we nog lang en gelukkig.

 

Zo, en nu snel weer terug naar de vensterbank. O ja, weet iemand waar ik een rugzakje kan kopen?