9 gekke feitjes over onze jarige koningin Máxima

 

Op deze doordeweekse dinsdag wordt koningin Máxima 51 jaar. Natuurlijk weten we al alles over haar. Of toch niet?

 

 

8 gekke feitjes over onze koningin

  1. Hoewel we haar altijd aanspreken als koningin is ze dat officieel niet. Haar titel is Prinses der Nederlanden.
  2. Het schijnt dat Máxima dikke maatjes was met prinses Charlene van Monaco. Ook die trouwde als burgermeisje met een vorst en dat dat niet altijd van een leien dakje gaat blijkt wel uit de soap rond het leven van Charlene. ‘Máxima heeft me ongelooflijk gesteund als ik ergens hulp bij nodig had’, onthulde ze een paar jaar geleden.
  3. Máxima leeft op grote voet. Ze heeft maat 42, wat ze naar het schijnt niet zo leuk vindt.
  4. Maar ze heeft een trucje: door altijd hoge hakken te dragen lijken haar voeten kleiner.Wist je dat onze koningin dol is op borduren? Daar word je zo lekker rustig van.
  5. Máxima ziet er altijd uit om door een ringetje te halen en doet vaak zelf haar haar en make-up. Maar ze gaat op zaterdag ook rustig zo uit de douche met natte haren de deur uit om langs de lijn te staan joelen als haar dochters een wedstrijd moeten hockeyen.
  6. Haar beeldschone trouwjurk werd door Valentino Couture ontworpen en kostte “slechts” 100.000 euro. Een koopje in vergelijking met de jurk die het Spaanse burgermeisje Laetitia uitzocht voor haar huwelijk met Koning Felipe. Die kostte een slordige 6,6 miljoen(!) euro.
  7. Het is bekend dat er door koning Willem-Alexander flink gerookt wordt en ook de prinsessen Alexia en Amalia zijn weleens betrapt met een sigaretje. Máxima steekt er graag eentje op tijdens een besloten feestje.
  8. Hoewel Máxima erop toeziet dat er thuis in Paleis Huis Ten Bosch zeer gezond gegeten wordt, heeft zij ook haar guilty pleasures. Schnitzel met friet en een kroketje uit de frietpan zijn haar favorieten.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit