9 dingen die dus echt niet mogen

Een Kindersurprise ei eten, iemand proberen te redden die verdrinkt of de verjaardag van je vrouw vergeten. Moet allemaal kunnen, zou je denken. Maar in deze landen is dit (en meer) strikt verboden.

 

 

1. Kerstkoekjes eten tijdens Kerstmis (Engeland)

Deze stokoude wet uit 1644, uitgevaardigd door een kersthatende politicus, wordt jaarlijks vrolijk overtreden. Gelukkig maar.

 

 

 

2. Het aanraken van walvissen (Engeland)

Alle walvissen, dolfijnen en andere zoogdieren uit de zee rondom het Verenigde Koninkrijk mag je niet aanraken. Waarom? Omdat ze eigendom zijn van de koningin! Logisch.

 

 

 

3. Het redden van mensen die verdrinken (China)

In China is het bij wet verboden om verdrinkende mensen te redden Volgens de oosterse filosofie moet je het lot van iemand niet veranderen. Of proberen ze zo de (over)populatie te beheersen?

 

 

 

4. Zoenen op het treinstation (Frankrijk)

Dit vreemde verbod is ingesteld toen veel treinen te laat vertrokken door zoenende stelletjes die geen afscheid konden nemen. Tegenwoordig zijn er speciale gebieden waar je wel mag kussen.

 

 

 

5. De duiven voeren (Venetië)

Als je in Venetië de duiven voert, kun je een boete krijgen. Met deze wet wil Venetië ervoor zorgen dat de duiven wegblijven bij de prachtige standbeelden en monumenten.

 

 

 

6. Het eten van Kinder Surprise (Verenigde Staten)

Dit kan alleen in Amerika! Sinds het ontstaan van Kinder Surprise eieren zijn ze verboden in Amerika. Volgens de Amerikaanse wet mag je namelijk geen speelgoed in voeding te stoppen i.v.m. stikgevaar.

 

 

 

7. Betalen met kleingeld (Canada)

Vanaf een wet in 1985 is het in Canada verboden om met alleen maar kleingeld te betalen wanneer een bedrag boven de 10 Canadese dollar ligt. Caissières zullen daar blij mee zijn…

 

 

 

8. De verjaardag van je vrouw vergeten (Samoa)

Op het Pacifische eiland Samoa staat er een boete op het vergeten van de verjaardag van je vrouw. Een boete die meteen in de handen van je vrouw terechtkomt natuurlijk.

 

 

 

9. Op geld staan (Thailand)

Pas op als je in Thailand over straat loopt, want het is verboden om op geld te staan. Op het geld staan namelijk eerbiedwaardige Thaise personen.

 

 

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl