7x waarom je The Affair moet kijken

 

Misschien heb jij ‘m al lang ‘uit’ hoor, want The Affair is al een tijdje te zien op Netflix, maar ik hoor zoveel mensen om me heen die het nog niet hebben gezien dat ik het evangelie van The Affair graag wil verspreiden. Ik zit er namelijk weer helemaal in, hoor. Je moet dit zien en wel hierom.

 

1. Om Montauk

Montauk is waar de coole New Yorkers vakantie vieren. En waar die geweldige Chanel-commercial met Michiel Huisman en Gisele Bündchen is opgenomen. Het begin van de serie speelt zich hier af en het is Amerika op z’n mooist.

 

2. Haar verhaal/zijn verhaal

Het verhaal gaat over Noah Solloway, een getrouwde leraar die net zijn boek heeft geschreven en de serveerster Allison die een jaar daarvoor haar zoontje verloor. Allison en Noah zijn als zeezout en olijfolie: die horen gewoon bij elkaar. Elke aflevering wordt voor de helft vanuit haar point of view verteld en dan neemt Noah het over. Sommige scènes overlappen waarbij het meesterlijk is hoe je de persoonlijke inkleuring ziet. In Noahs versie is Allison altijd slanker en sexier dan in haar eigen vertelling.

 

3. Om Ruth Wilson

Oftewel Alison Lockhart. Zo mooi en toegankelijk. Niet intens afgetraind en slank: gewoon goed. En knap. En die lippen… Ze verandert meesterlijk van de sexy, vrije geest en verleidster die ze is in Noahs ogen in de rouwende, gekwelde en zoekende versie van zichzelf aan haar eigen kant van het verhaal.

 

4. Om Dominic West

Oftewel Noah Solloway. Geen doorsnee mooiboy. Om zijn dochter Whitney te quoten: ‘Allison, waarom koos je voor mijn vader? Jouw man Cole is zo cool en mijn vader is… OUD.” Noah heeft rimpels en zijn ogen hangen, maar hij heeft karakter in zijn kop. Hij lijkt de liefste, maar er schuurt iets groots.

 

5. De huizen

Van hun familie Brownstone in Brooklyn tot de million dollar villa van de schoonvader van Noah in Montauk en het houten huis (met buitendouche!) met uitzicht op de duinen van Allison tot het fancy appartement in New York waar Noah later gaat wonen. Ze zijn allemaal even cool in hun eigen soort.

 

6. Om de schoonheid van het verdriet

Allison die bij het graf van Gabriel zit en hem Peter Pan voorleest….

 

7. Het is verslavend

Dat je gesprekken afkapt omdat je verder wilt kijken, je het niet erg vindt dat een etentje niet doorgaat. That kind of addiction dus…

 

En nu heb ik er ineens zomaar voor gezorgd dat je het helemaal niet erg vindt dat het dit weekend gaat regenen. Bank en binge, zou ik zeggen.

 

 

Bron: Amayzine.com

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach