7x deze dingen kun je eten, maar wil je dat ook?

 

Het is met deze gerechten geen kwestie van of je ze kán eten, maar of je het wíl. Voor de echte badasses onder ons. Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg, gaat bij deze gerechten niet op. Wat is het opmerkelijkste dat jij ooit hebt gegeten?

 

Akutaq
Aku-wat? Akutaq betekent gemengd, en da’s dit roomijs uit Alaska zeker. Een soort McFlurry, maar dan met bessen, water (of sneeuw) en – jawel – gemengde vis of rendiervet. Toetjes gaan niet naar je maag, maar naar je hart. Dit ook?

 

Kipsashimi
Sushi-lovers opgelet! In Japan wagen ze zich er echt aan: kipsashimi. De kip wordt heel even gegrild, maar blijft van binnen toch echt rauw. Volgens Japanners hartstikke veilig zolang het maar kakelvers is. Ondanks dat wij heel wat anders hebben geleerd, durfde Emma het aan, dit vond ze ervan.

 

Durian
Op het eerste gezicht lijkt het alsof dit stuk fruit uit Azië niet helemaal thuishoort in dit rijtje. Durian, beter bekend als – jawel – stinkfruit, heeft zijn plek te danken aan zijn sterke geur. Zo sterk zelfs dat ie op sommige openbare plekken verboden is. Durian aan het zwembad op je hotelbedje eten? Een absolute no-go.

 

 

 

Fugu
Dit is zo’n gerecht waarbij wij ons afvragen: is het ‘t waard? Fugu is de Japanse naam voor kogelvis. Giftige kogelvis om precies te zijn. Koks worden speciaal opgeleid om deze vis te bereiden, alleen dan mogen ze ‘m maken. De belangrijkste opgave: het gif verwijderen. Mocht je je eraan wagen, zorg dan dus dat je geen ruzie hebt met de chef.

 

Donut burger
Donuts? Kom maar door! En een heerlijk gebakken burger gaat ‘r ook wel in. Maar een combi van de twee? In de Verenigde Staten is het een ding. Een sappige hartige burger tussen een broodje van zoete geglazuurde donut. Zien we hier een nieuwe karamel-zeezout-trend opkomen?

 

Coffee can, alles can
Wij kunnen deze ouderwetse bewaarmethode wel waarderen. Tonijn of tomaten in blik zijn niet alleen makkelijk, maar ook nog eens hartstikke lekker. In de Verenigde Staten gaan ze nog een stapje verder. Daar toveren ze hele broden, oesters en zelfs hele kippen uit blik.

 

 

Squid ink
Inktzwart eten is al een tijdje een #foodtrend. Maar waar komt die zwarte kleur toch vandaan? Om het eten zwart te maken wordt er gebruikgemaakt van houtskool, kleurstof of – we verraadden het net al een beetje – inktvisinkt. Zo wordt de pasta in restaurants vaak gekleurd met inktvisinkt en heeft een restaurant in Tokyo zelfs een eigen hamburgersaus gemaakt met het goedje. #allesvoordefoto of toch niet?

 

 

Door: Redactie FavorFlav