7x handige keukenhacks
Zeg wijn, snacks of haute cuisine en de smulpapen van online foodmagazine FavorFlav weten waar te drinken, hoe het te eten en wat te koken. Dit keer serveren onze cheffies je: 7x keukenhacks.
Ik kan niet beloven dat de mobiele ‘loaded nachos uit een chipszak’ ooit geëvenaard gaan worden, maar er zitten hier vast wel weer tips & tricks tussen waarvan je denkt: ik leg m’n telefoon neer en ga dit NU doen…
1. Je pizza in een koekenpan opwarmen
Geef toe, niemand vindt overgebleven pizza in de magnetron opwarmen écht een goed idee. Ook al haal je die ene handige truc voor magnetronpizza erbij. Geloof ons, in een ruime koekenpan wordt de bodem sowieso knapperiger en minder zompig dan door de microgolfjes.
En dan niet met je pizzasnijder in de pan hè…
2. Pindakaas-havermoutje
Dat allerlaatste restje pindakaas laat je lekker in de pot zitten. Doe er twee eetlepels havermout of havervlokken bij, melk naar keuze, wat gedroogd fruit, en schud even. De volgende ochtend doe je er wat vers fruit en kokossnippers bij, en klaar is je supermakkelijke no waste ontbijtje.
3. Flossen maar, die kaas
Dat leuke kaasdraad-ding waarmee ze bij de kaasboer kaas afsnijden? Kan je thuis gewoon faken met een stuk flosdraad! Niet door zo’n loeiharde korst natuurlijk, maar wel door zachtere kazen trek je makkelijk een flinke lengte draad, zonder dat de kaas dan zo irritant blijft plakken als aan een mes. Kijk maar, net als bij die geinige watermeloen hack.
4. Maak een magnetron omeletje
Lekker lowbrow en makkelijk, zo’n gevulde omelet uit een flinke mok. Kluts twee of drie eieren in een kom, gooi er restjes groente en geraspte kaas bij, roer om en schenk in een grote mok of twee. Minuutje op vol, even roeren, nog een minuutje en ping! Jij zit zo op de bank of achter je bureau met dit easy peasy hartige ontbijtje.
5. Druifklont in je drankje
In plaats van ijsklontjes kan je ook bevroren druiven gebruiken om sap (of sangria!) koel te houden. Geen waterige drankjes meer, en zeker in het geval van sangria heb je dan straks nog een lekker boozy druifje over om op te peuzelen.
6. Nooit meer plakkaas
Superirritant toch, als je kaas grof wil raspen op zo’n vierzijdige staande rasp, en na twee halen blijft alles plakken en zit je met een soort kaasboter en de totale weerzin om nog maar een seconde verder te raspen. Zeker met zachtgele en knaloranje cheddar (die je nodig hebt voor de lekkerste mac ’n’ cheese, of die geweldige nachos uit een zak) gebeurt dit vaak. De truc? Spuit een heel klein beetje bakspray op die rasp! Van de smaak of vettigheid zal je geen last hebben als die kaas straks toch gesmolten wordt. Toptip, dit.
7. Pizzasnijder wordt kruidensnijder
Die pizzasnijder kan je (nog) vaker gebruiken! Dus haal ‘m ook eens tevoorschijn als je verse kruiden moet snijden. Hou de kruiden in een bosje bij elkaar en rol de pizzasnijder er gewoon van voor naar achter overheen. Ideaal! En het scheelt weer opbergruimte voor een mezzaluna, of wiegemes…