7 namen waar ouders iets beter over na hadden moeten denken

 

Ik weet het, een naam uitkiezen voor je kind is ontzettend moeilijk. Wil je een Hollandse naam of wil je iets dat in het buitenland niet te veel uitleg behoeft?

 

 

Ik ben blij hoor met mijn naam, maar heb ook weleens overwogen om mijn tweede naam Kirsten in te zetten omdat ik zo doodmoe werd van het spellen de hele tijd, elke dag weer. Of dat iedereen mijn naam verdraaide. Inmiddels luister ik naar alles, van Megan tot Meredith, en kort ik mijn naam af tot het net iets makkelijkere May of Britt, dat gaat stukken beter.

 

Mijn naam is lastig en vreemd, maar voor zover ik weet heeft het geen vunzige bijbetekenis. Zoals andere namen wel bijvoorbeeld. Tip voor aanstaande ouders; denk goed na waar je je kind mee opzadelt in het leven, het kan in het buitenland zomaar heel anders klinken.

 

Kiki

Om maar met onze eigen Kiki te beginnen. In Nederland een enige, vrolijke naam. In Spanje kun je je maar beter als Catherine voorstellen, want Kiki betekent daar gewoon keihard ‘vluggertje’.

 

Nada

Ook zoiets. Prachtige naam, maar in het Italiaans betekent het ‘niets’.

 

Nemo

Een studievriendin van me noemde haar kind Nemo naar kapitein Nemo. Ze vond het een mooi idee dat haar zoon kapitein zou zijn van zijn eigen leventje. Pas toen het geboortekaartje was gedrukt, kwam ze er achter dat Nemo in het Latijn ‘niemand’ betekent.

 

Fanny

Vrolijke naam, denk je. Is het ook, zo vrolijk zelfs dat ze er in de Verenigde Staten je vagijn mee bedoelen.

 

“Pas toen het geboortekaartje was gedrukt, kwam ze er achter dat de naam in het Latijn ‘niemand’ betekent”

 

Blaze

De dochter van onze lievelingskapper heet zo, een coole naam die heel erg past bij haar, maar iemand fluisterde me wel in dat in de USA ‘to blaze’ betekent dat je een jointje rookt. Ach, ook wel weer gezellig.

 

Dick

Een gouwe ouwe natuurlijk en een afkorting van Richard, maar Dick betekent nog steeds, nou ja, je weet wel.

 

Isis

Was ooit een prachtige naam. Veel ouders vernoemden hun kind naar de knappe, vrouwelijke dj Isis van der Wel. Maar nu is het toch wat minder allemaal.

 

Dan is daar nog het fenomeen achternaam. Los van dat de voor- en achternaam een beetje moeten matchen (mag ik je nog even herinneren aan Ap Laus en Anna Nas?), kan de achternaam je ook tegenwerken in het leven. Actrice Abbey Hoes bijvoorbeeld zal toch serieus een artiestennaam moeten overwegen, want Hoes (in het Engels uitgesproken) betekent ‘hoertjes’.

 

Niemand zei dat het leuk ging worden, jongens. En makkelijk ook niet.

 

Door: Redactie Amayzine.com