7x de leukste strandjes

(en nee, je staat niet in de file naar zee)

 
Sonja: Leuk de Nederlandse kust, maar ik ga daar toch geen uur voor rijden en dan als bonus in een file belanden en dan op een bomvol stukje zand m’n handdoekje leggen? Dat kan beter, sneller en relaxter!

 


 

Er zijn in Nederland genoeg leuke strandjes. Aan de Noordzee, maar ook ‘gewoon om de hoek’. Stukken minder hysterisch dan aan de kust, op zo’n warme zomerdag als deze.

 

Mijn top 7!

 

1. Strand Nulde ligt aan het Nuldernauw in Putten. Er zijn verschillende zandstranden met ruime ligweiden en voorzieningen. Voor kinderen is dit ook een heerlijke plek, en dan vooral Nulde-Zuid want die heeft een paar leuke speeltoestellen. Vanaf het strand is het water ondiep waardoor het ideaal is voor kleine kinderen en voor het beoefenen van diverse watersporten.

 

2. Strand Soia is een fijne plek voor als je meer wilt dan alleen een watertje. Deze plek ligt aan het Amsterdam-Rijnkanaal heeft zitzakken aan de waterkant, yogalessen op het dakterras en bioscoopavondjes in de open lucht. Zennn!

 

3. Speelvijver ’t Nije Hemelriek Deze zwemvijver ligt aan de rand van boswachterij Gieten-Borger, tussen Gasselte en Anderen en heeft een heerlijk zandstrand. Neem je eigen eten en drinken mee voor de picknickplek, of eet een hapje bij restaurant ’t Hemelriek.

 

4. Maar liefst acht stranden vind je in Bussloo. Prachtig in het groen gelegen, in de driehoek Deventer-Zutphen-Apeldoorn. Je kunt er meer dan alleen zonnebaden; van paardrijden tot duiken, van vissen tot wellness.

 


 

5. Utrecht aan zee? Jazeker, en de Haarrijnse Plassen zijn gemakkelijk te bereiken vanaf de snelweg. Er is een lekker zandstrand met speelse duinen en een lig- en speelweide met voorzieningen om te sporten en te spelen. Eten en drinken kun je er ook; bij Key West Beachhouse weten ze wel wat loungen is.

 

6. Het lage Veld is een recreatiepark vooral gericht op gezinnen. Er is voor de allerkleinsten een speciaal peuterbad en een kleutervijver.

Ook zijn er speeltoestellen zoals een familieschommel, wipwappen, klimtoestellen, een rekvlot, pingpongtafel en panna-doeltjes. En wat helemaal leuk is, je kunt er zelf barbecueën op de speciaal aangelegde plek die je vindt op zonneweide 1. Er zijn zelfs kolenbakken aanwezig waarin je na het barbecueën de kolen in kunt gooien.

 

7. Midden in het bos, vlakbij Eersel, ligt een uniek plekje: het E3 strand. Hier kun je bijkomen van de dagelijkse drukte, lekker luieren in de zon, relaxen op het strand of op de ligweiden. 100% genieten! Een uitgestrekt, helderwit zandstrand zorgt voor het echte vakantiegevoel.

 

 

Sonja Balfoort heeft een grote liefde voor interieur, is een bescheiden foodlover en tuiniert graag zonder groene vingers. Denkt altijd aan die roze olifant en is dol op magazines en mooie uitzichten.