63 en dan zo’n lijf!

 

Anita: Nu ik 50+ ben, begrijp ik steeds beter dat je wel een beetje je best moet doen om er goed uit te blijven zien. ‘Uptown Girl’ Christie Brinkley is 63 jaar en staat deze maand in badpak op de cover van het magazine Sports Illustrated. Hoe doet ze dat?

 

Dat eten en bewegen veel invloed hebben op je lichaam is natuurlijk niets nieuws. Maar het idee dat je op je 63e jaar nog zo’n slank lijf kunt hebben (met taille!), vind ik fantastisch. Natuurlijk is voormalig topmodel Christie Brinkley gezegend, anders ben je geen topmodel natuurlijk. Ze was het eerste model dat ooit drie jaar lang achter elkaar op de cover van het Amerikaanse magazine Sports Illustrated stond, van 1979 tot 1981. En de hoofdrol speelde in de video van haar toenmalige echtgenoot Billie Joel ,‘Uptown Girl’. Maar 63 zijn en er dan nog steeds zo uitzien is echt uitzonderlijk. De foto’s van deze shoot (met haar twee dochters) vlogen dan ook over internet. In een interview met een Amerikaans blad vertelt ze over haar eetpatroon, want het is echt niet zo dat ze niets eet en nergens van durft te genieten.

 

Dit zijn de 9 eettips van Christie Brinkley

1. Ik heb veel gekke crashdiëten gevolgd, bijvoorbeeld de hele dag alleen maar appels eten, maar het enige wat bij mij echt werkt is een evenwichtig eetpatroon.

2. Als ik opsta, drink ik altijd een glas heet water met verse citroen, een beetje honing en cayennepeper. Dit geeft me energie om de dag te beginnen.

3. Ontbijten doe ik goed, met yoghurt (liefst geiten- of schapenyoghurt), veel fruit, zoals blauwe bessen, frambozen, papaya en chiazaden, walnoten en granen. Het ontbijt moet stevig zijn en goed vullen. Soms bak ik een eitje met spinazie en champignons of neem ik er nog een geroosterde boterham met avocado bij.

4. Vanaf mijn twaalfde ben ik vegetarisch en ik probeer met mate veganistisch te zijn. Als ik iets echt lekker vind, dan eet ik het, bijvoorbeeld pasta met verse mozzarella of een stuk goede camembert.

5. Voor de lunch neem ik meestal groene sla gevuld met ‘leftovers’ van de dag ervoor, zoals linzen, bonen, broccoli en tomaatjes etc.

6. Aan het eind van de middag maak ik een groot glas zelfgemaakt sap met sinaasappel, citroen en avocado.

7. Snacken doe ik tussendoor met een appel, pompoenzaden, noten en rozijnen. Soms neem ik een rijstwafel met pindakaas.

8. Het diner is mijn favoriete moment van de dag. Ik probeer mijn eten dan zo kleurrijk mogelijk te maken. Mijn favoriet is zilvervliesrijst met linzen, geroosterde paprika’s en venkel. Erbij zoete aardappel en salade. En een glas rode wijn vind ik heerlijk, daar slaap ik lekker op.

9. Mijn ‘quilty pleasure’ is chocolade, ik eet het bijna elke dag, tegenwoordig wel ‘raw chocolate’, dat schijnt gezonder te zijn.

 

 

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Esmee Franken. Visagie: Linda van Iperen. Haarstylist: Mandy Huijs.