6 x onbegrijpelijke acties van Trump

 

 

In de categorie ‘die kunnen we missen als kiespijn’ presenteer ik vandaag: Trump.

 

 

Eindelijk vertrekt de meest absurde president ooit uit het Witte Huis. Ik heb stille hoop dat we zo’n type daar nooit meer gaan zien.

 

We nemen een minuutje om wat absurde momenten met je door te nemen.

 

1. De gezondste president ooit
Bij aanvang van Trumps presidentschap was er nogal wat te doen over zijn gezondheid. Trump liet dokter Harold Bornstein een verklaring afleggen over de lichamelijke conditie van de nieuwe president. Eigenlijk was die gewoon ongeëvenaard en extraordinary, zo enorm goed. Iemand recent nog even het basketbalhuppeltje van Obama gekeken? Ik bedoel maar. De dokter liet later weten dat Trump de verklaring gedicteerd heeft. Waarom verbaast ons dit niet?

 

2. Lekker blijven plakken
Een kleinigheidje, maar het is wel even lachen. Trump probeerde zijn stropdas meerdere keren vast te plakken met plakband, wat voor geestig geflapper zorgde bij het verlaten van vliegtuigen. Rode strop, plakbandje aan de binnenkant.

 

3. Kindje toch
Op kerstavond schijnt er standaard een beluurtje te zijn in het Witte Huis. Ook Melania en Donald belden met kinderen uit heel Amerika, waarbij Trump aan een meisje van zeven (!) vroeg of ze nog in Santa geloofde. Want, zei hij: ‘Op jouw leeftijd is dat op het randje, toch?’ Deze man, deze man.

 

4. Trump en corona
Melania en Donald kregen allebei corona. Hij werd zelfs even in het ziekenhuis opgenomen. Uit voorzorg, meldden zijn voorlichters. Om dat te bewijzen stapte hij samen met zijn beveiligers in de auto voor een ererondje buiten het ziekenhuis. Waar hij was omdat hij besmet was, ja. In de auto zittend naast zijn beveiligingsmensen. En dan gek opkijken als het virus zich blijft verspreiden.

 

5. Oh, en Melania was er ook
Ze heeft inmiddels wel de titel meest onzichtbare First Lady in de geschiedenis. Wat ook bijna niet anders kan met een man die zoveel aandacht nodig heeft. Benieuwd hoe snel ze die echtscheidingspapieren onder zijn neus duwt. Melania schijnt al sinds 7 november bezig te zijn met de verhuizing, vandaag moet als een verlossing voelen voor haar.

 

6. Een ban op Twitter
En natuurlijk was hij de allereerste president die verwijderd werd van alle gebruikelijke social media. Wat een prestatie op zich is. Hij verspreidde zoveel ongefundeerde en valse beweringen dat Zuckerberg er ook wel klaar mee was. Begrijpelijk. En dat terwijl je normaal zo ongeveer alles op Facebook kunt knallen aan beledigingen.

 

En nog een triljoen dingen, maar ik stop. We hebben genoeg woorden vuilgemaakt aan deze man. Het is tijd voor Joe Biden en Kamala Harris. Tot nooit meer, Trump.

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans