5x gezond!

 

Dit zijn de kookboeken die gezond eten heel lekker maken.

 

Er zijn tegenwoordig zoveel manieren om gezond te eten. Zoveel verschillende diëten en zoveel verschillende gezonde kookboeken. Dat maakt het gezond leven toch iets makkelijker, want goed eten kan ook gewoon heel lekker zijn. Dit zijn mijn favoriete gezonde kookboeken van nu. Voor als je wat inspiratie zoekt.

 

 

Chicks love food – Het back-on-track kookboek

Dit boek is speciaal gemaakt voor na een vakantie of na de feestdagen. ‘Want geniet van al het lekkers dat op je pad komt’,  zeggen de schrijfsters. Maar wil je daarna gezond doen? Dan staan er in dit boek 70 gezonde recepten met slechts 6 ingrediënten.

 

 

Pascale Naessens – Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten

Dit boek is zeker één van mijn favorieten van de afgelopen tijd. Het staat vol met simpele en snelle recepten die ook nog eens erg gezond zijn. Dat maakt gezond eten meteen al een stuk lekkerder. Oh, en je kunt natuurlijk gewoon extra ingrediënten toevoegen, maar met vier heb je dus al een prima avondmaal.

 

 

Caroline Bretherton – Pasta 2.0

Mijn go-to kookboek, aangezien pasta altijd favoriet is. In dit boek vind je alle gezondere alternatieven voor pasta’s en noodles. Van Italiaans tot Aziatisch.

 

 

Donna Hay – Basics to Brilliance kids

Basics to Brilliance kids. Je raadt het al: speciaal gemaakt voor kinderen. Kunnen ze meehelpen in de keuken en maak je kids-proof gezond eten.

 

 

Natalia Rakhorst en Walter Rakhorst – Lekker eten en afvallen met project gezond

Dit is het tweede deel van project gezond, omdat deel één zo goed in de smaak viel.

 

 

 

In de boeken vind je allerlei gezonde recepten en ook weekmenu’s. Erg handig voor het boodschappen doen!

 

Gezonde groet!

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares