PAMPERS X FRANSKA

 

Cees liep opeens in het zwembad met een Pampers op zijn hoofd

 

Toch maar hopen dat het niet viral zal gaan, want dat zou best wel heel gênant zijn…

 

‘Hebben we alles?’ vroeg oma. En op zo’n moment ben ik altijd trots op mijn vrouw. 

 

We waren een weekendje weg met alle kinderen en kleinkinderen, en dan zijn wij best met een heleboel. Toch neemt mijn vrouw dan nog altijd de leiding. Als een moederkloek die het nooit zal verleren, zorgt zij dan voor de natjes, de droogjes, de spelletjes, aandacht, wasjes, wondjes, enzovoort. Ze komt eigenlijk nauwelijks toe aan zichzelf, maar dat komt thuis wel weer, zegt ze altijd. 

 

‘Hebben we alles?’ wilde ze dus weten voordat we naar het zwemparadijs vertrokken. 

 

Ze had gelukkig zelf al tijdens het ontbijt beloofd om met de grote kinderen (en ja, daar vallen ook de schoonzoons en onze eigen jongens onder) van die enge glijbaan af te gaan. Dus opa mocht lekker naar het pierenbadje. Ik ben namelijk niet zo’n held in het water. Maar omdat mijn dochter beloofde bij mij te blijven, ging ik toch maar mee.  

 

‘Pampers!’ riep mijn dochter dus als antwoord op de vraag van mijn vrouw. ‘De Splashers voor Britt en Sophie moeten nog mee!’ 

 

‘De wat?’ wilde ik weten. 

 

‘De Pampers Splashers,’ legde ze uit, ‘dat zijn zwemluiers. Die zitten als een zwembroek en ze lekken niet. Wel zo fris voor de anderen in zo’n badje.’ 

 

‘Uh, ja. Maar is dat niet zielig?’ wilde ik weten. Vroeger ging je gewoon lekker in je blote bips te water als babyzwemmer. En natuurlijk was dat niet altijd fris als het eens verkeerd ging. Maar ik vond zo’n kindje met zo’n gezwollen luier ook altijd een beetje zielig. Heb je pas net leren lopen, loop je al meteen met zo’n zak zwemwater tussen je wiebelige beentjes. 

 

Maar dat is dus niet meer zo, legde mijn dochter uit. Door de goede pasvorm om de beentjes, en de rekbare tailleband om de buikjes, passen ze zó goed dat lekken wordt voorkomen. Ze absorberen wel aan de binnenkant, maar niet aan de buitenkant, legde Myrna uit, terwijl mijn vrouw ongeduldig riep: ‘Kom nou!’ 

 

‘Wat zit er dan voor engs in?’ wilde ik weten. ‘Hoe weet zo’n luier nou wat ie wél moet absorberen, en wat niet?’

 

Maar er zat niks engs in, vertelde Myrna. De componenten zijn geselecteerd in samenwerking met toxicologen en kinderartsen, en bevatten nul van de zesentwintig allergenen uit de EU-lijst. Bovendien zijn ze gemakkelijk los te scheuren aan de zijkant, dus je kunt je kleintje – als de binnenkant vol is – ook heel makkelijk verschonen. 

 

 

‘Ik ga het uitproberen!’ riep ik toen. En ik nam er zelf ook eentje mee. 

 

‘Je gaat je wel gedragen, hè?’ Zowel mijn dochter als mijn vrouw liepen me wat zenuwachtig uit te horen toen we naar het zwembad liepen. Maar de kleinkinderen vonden het prachtig. Wat zou opa nu weer gaan doen?, zag je ze denken. 

 

‘Zijn jullie er klaar voor?’ riep ik dus vlak voordat ik het kleedhokje zou gaan verlaten. ‘Want opa is klaar om de luier te testen!’ En ik hoorde ze zenuwachtig met z’n allen voor mijn hokje heen en weer schuifelen, in afwachting van wat er ging komen. 

 

‘Ta-daaaa’, riep ik toen ik de deur opengooide en met een Pampers Splasher op mijn hoofd naar buiten kwam. Mijn vrouw en dochter haalden nog enigszins opgelucht adem, maar mijn schoonkinderen vroegen zich af of hun partner later ook zo raar zou gaan doen. 

 

De kleinkinderen lagen in een deuk. 

 

‘Opaaaaa… het is geen badmuts, hoor,’ riep Semmie, ‘er zitten gaten in en dan wordt je haar toch nat!’ 

 

‘Nee Sem, die gaten passen precies om opa’s oren. Dus zo blijft opa’s haar ook droog’, legde ik uit. 

 

En ik had gerust nog wel durven doorlopen naar het water ook. Ik vond alle slappe lachjes van mijn kleinkinderen echt goud waard. 

 

Maar het mocht niet van mijn vrouw. En misschien is dat maar goed ook. 

 

Voor je het weet sta je namelijk met een Pampers Splasher op je hoofd op Instagram, met de hashtags #Pampersbaby en #Pampersnoghilarischer erbij (in plaats van #Pampersnogzachter). 

 

Ik krijg al een klein beetje verstand van sociale media, en wilde dat toch maar voorkomen. 

 

 

Door: Opa Cees