Ice, ice baby!

Maak eens ijsballetjes op ballendag. Meer hebben we niet nodig vandaag

 

 

Dit heb je nodig

  • Blender/staafmixer
  • 225 g aardbeien (of ander bevroren fruit naar keuze)
  • 250 g magere Franse kwark (Ik gebruik magere kwark met citroen)
  • 5 druppeltjes vanille aroma
  • 1 (of meer) zakje vanillesuiker

 

Zo maak je het

Doe de bevroren aardbeien en de kwark in een blender. Dit vind ik makkelijker dan het gebruiken van een staafmixer. Mix het goed en roer af en toe eventjes in de blender, zodat het een mooie structuur krijgt. Zo zorg je er ook voor dat het mengsel niet vast blijft zitten in de blender. De blender heeft namelijk veel kracht nodig voor het mengen van bevroren fruit. Doe het mengsel in een bakje en voeg de vanille aroma toe. Even roeren en voeg vervolgens wat vanille suiker toe. Nog een keer goed mengen. Zet het dan in de vriezer, zodat het nog iets beter bevriest. Én klaar is je makkelijke, frisse, zelfgemaakte ijsje.

 

Eet smakelijk!

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares