4 redenen waarom je geen softijsjes meer wil eten

 

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: waarom je geen softijsjes meer wil eten.

 

 

 

Op moment van schrijven raast storm Poly door het land, dus het is moeilijk voor te stellen dat aankomende zaterdag het alweer boven de 30 graden wordt. Maar als we de weersvoorspellingen mogen geloven is dat toch echt wat er gaat gebeuren. Oftewel: weer tijd voor ijsjes. En mocht je van plan zijn om ergens een softijsje te gaan scoren, wil je misschien stoppen met lezen. Ik ga je namelijk vier redenen vertellen waarom je dit nooit meer wilt doen. Dus je bent gewaarschuwd: lezen op eigen risico…

 

 

HIERNA WIL JE NOOIT MEER EEN SOFTIJSJE ETEN

1. De machines kunnen vol zitten met gevaarlijke bacteriën
Het is extreem belangrijk om de softijsmachines goed schoon te houden, maar of dat ook daadwerkelijk altijd gebeurt… Dat is als consument natuurlijk moeilijk te beoordelen. Maar het kan écht heel smerig zijn: kijk hier maar.

 

 

2. Het is een enorm werk om ze schoon te houden
Misschien heeft dat ook wel een beetje te maken met het puntje hierboven — want het écht goed schoon houden van deze machines is gewoon echt een pittige klus. Als ik de ervaringen mag geloven komt dat omdat de machine uit heel veel onderdelen bestaat, waarvan je sommige los kan halen, maar sommige ook niet (en die zijn dan dus ook lastiger schoon te houden).

 

 
3. Het ijs wordt héél snel besmet met bacteriën
Dat komt door de temperatuur waarin het ijs wordt bewaard: om het bacterie-vrij te houden is er maar een hele kleine marge mogelijk qua temperatuur. En als de temperaturen daarbuiten vallen, dan is het eigenlijk de perfecte omgeving voor bacteriën om zich te verspreiden.

 

 
4. En die bacteriën kunnen je heel ziek maken
Voedselvergiftiging door softijs komt veel vaker voor dan je denkt. In 2005 was er in Ohio zelfs een uitbraak, toen ruim 120 mensen ziek werden nadat een machine besmet was met staphylococcus. En om het nog even iets erger te maken, geldt dit ook voor milkshake-machines: daar worden vaak dezelfde soort bacteriën gevonden waar mensen extreem ziek van kunnen worden.

 

 

Wat je het beste kan doen? Tsja, dat is toch je eigen ijs gaan maken. Dan ben je zelf verantwoordelijk voor de schoonmaak, en echt: het is vaak nog heel lekker ook.

 

 

 

 

 

 

 

Door: Redactie FavorFlav