Voorkom de griep

 

 

Het is weer herfst en dat betekent dat een griepje al gauw op de loer ligt. Voor je het weet heb je het te pakken en lig je te snotteren in bed.

 

Maar je kunt iets doen, aan die griep. Het enige wat je moet onthouden, is dat je een bepaald item net wat vaker schoonmaakt dan normaal. En dat is: je mobiele telefoon. Microbioloog Charles Gerba: “Uit een studie blijkt dat er op het gemiddelde smartphonescherm haast tien keer zoveel bacteriën zitten als op een toiletbril”. Eh, dat is niet mis dus. Ofwel: je telefoonscherm is veel viezer dan de meeste items in je huis. 

 

En je raakt het per dag gemiddeld 221 keer aan, dat scherm. Volgens onderzoekers kijken we echt zo vaak op onze telefoons. En je houdt het ding ook vaak bij je gezicht. Als je erover nadenkt, krijg je al de rillingen, niet? Al die viezigheden die zich maar verspreiden. Bah. 

 

Hoe je je telefoon dan het beste schoonmaakt? Een microvezeldoekje doet al wonderen. Je kunt ook alcohol mengen met water en dit met een doekje over je telefoon deppen, zodat je alle bacteriën wegspoelt. Maak je telefoon natuurlijk niet al te vochtig – daar kan ie niet goed tegen. Maar wie weet scheelt dat beetje poetsen je zó een najaarsgriepje… 

 

 

Geschreven door redactie Franska.nl