1. Lekker puur, zoals ze ze in Italië maken
Dit heb je nodig
- 2 kilo mosselen
- 2 el olijfolie
- 6 el fijngehakte platte peterselie
- 3 teentjes knoflook
Zo maak je het
In een grote pan de in plakjes gesneden teentjes knoflook zachtjes in twee eetlepels olijfolie smoren. Dan het vuur hoog zetten en snel de mosselen erbij doen (maakt even wat lawaai, dat vocht in de olie). Drie eetlepels fijngehakte platte peterselie er meteen bij doen. Omscheppen en de deksel erop. De mosselen zorgen zelf voor het vocht. Binnen een minuut of acht zijn ze open. Dan de rest van de peterselie erbij en omscheppen. Klaar!
2. Lekker pittig
Dit heb je nodig
- 2 kilo mosselen
- 1 blik gepelde tomaten
- 40 slagen versgemalen zwarte peper
- olijfolie
Zo maak je het
Een blik gepelde tomaten een beetje fijnmaken. In een klein schaaltje verse zwarte peper malen. Minstens 40 keer draaien met de molen. In een grote pan met een beetje olijfolie de helft van de tomaten met de helft van de peper zachtjes laten pruttelen. Snel de schone mosselen erop en dan de rest van de tomaten en de peper. Hoog vuur. Deksel op de pan. Als alle mosselen open zijn even omscheppen en klaar!
3. Met bleekselderij, venkel, ui en witte wijn
Dit heb je nodig
- 2 kilo mosselen
- 1,5 dl droge witte wijn
- 10 g boter
- 1 ui
- 1 venkelknol
- 2 stengels bleekselderij
- peper en zout
- paar takjes tijm
- 2 el fijngehakte platte peterselie
Zo maak je het
Snipper de ui en snijd de venkel en bleekselderij in kleine stukjes. Laat de ui zachtjes 5 minuten in een grote pan in de boter sudderen. Doe de overige gesneden groenten erbij en laat 10 minuten garen op middelmatig vuur. Schep af en toe om. Blus de groenten af met de witte wijn en voeg de peterselie en tijm, peper en zout toe. Laat kort doorkoken. Doe vervolgens de mosselen in de pan en kook ze in acht minuten gaar.
Eet smakelijk!
Door Franska
Sfeerbeeld: Local Milk