3 x favoriete toppings voor op je burger

 

Of je nu een volle lepel over je burger smeert, een nacho als een graafmachine door je eigengemaakte guacamole trekt of per ongeluk uitschiet met de ouzo in de tzatziki, dip, lepel, smeer en scoop erop los met deze drie tempting toppings.

 

Zo maak je de Chipotle-fetaspread

Bereid een BBQ of grill met gietijzeren grillrooster voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C is bereikt. Leg de rode paprika’s op de BBQ en rooster ze rondom tot het vel zwartgeblakerd en het vruchtvlees zacht geworden is. Laat afkoelen, verwijder dan het zwarte vel en de zaadlijsten. Doe de geroosterde paprika’s samen met de andere ingrediënten in een blender of keukenmachine, draai zo glad mogelijk en breng op smaak met zout en peper.

 

Zo maak je de Ouzo-tzatziki

Snijd de komkommer over de lengte door de helft, schraap met een lepel de zaadlijsten eruit en rasp de komkommer met een grove rasp fijn. Doe de geraspte komkommer in een theedoek en knijp zo veel mogelijk vocht uit de komkommer. Meng vervolgens met alle overige ingrediënten, breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper en laat minimaal een uurtje opstijven in de koelkast.

 

Zo maak je de Pico de Gallo

Snijd de tomaten in vieren, haal de zaadjes en zaadlijsten eruit en snijd het vruchtvlees in kleine vierkante blokjes. Verwijder de steelaanzet, zaadjes en zaadlijsten van de jalapeñopeper en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng met de tomaatblokjes en overige ingrediënten en breng op smaak met zout en peper.

 

 

Jord Althuizen BBQ

Titel: Smokey Goodness – Burgers & BBQ Bites
Auteur: Jord Althuizen
Prijs: €22,50
Uitgever: Kosmos

 

Door: Redactie FavorFlav