De tuin is niet af zonder…

 

Sonja: Een tuin ontwerpen is natuurlijk een vak apart. Nou heb ik geen groene vingers maar wél kijk op hoe je een tuin vormgeeft en inricht. Er zijn een paar trucs die je gemakkelijk zelf kunt toepassen.

 

Tadaaa, de pergola!

Zeg ja tegen de pergola! Er moet iets de hoogte in, dat zorgt er namelijk voor dat de tuin er groter en rijker uitziet. En buiten dat, het is hartstikke praktisch als-ie in de zomer begroeid is met een leuke klimmer. Kun je lekker in de schaduw zitten zonder dat je een zonnescherm hoeft aan te schaffen. Een veranda kan natuurlijk ook, daar schreef ik eerder over, lees hier maar.

 

Leuke tegels

Je tuin kan een verlenging van je huis zijn mits je de sfeer goed neerzet. We beginnen dus bij de basis. Hoe je dat doet? Gebruik dezelfde stijl van je interieur in de tuin. Wees niet te voorzichtig, een gek dessin op je tuintegels zorgt voor een welkome afwisseling en maakt je tuin heerlijk frivool en eigenwijs. Deze ‘HORMIGON FLORET ANTRACITE’ vind je hier.

 

Lichtjes in de lucht

De traditionele tuinverlichting is prima om als basis te gebruiken. Vul dat aan met een lange lichtslinger en de tuin fleurt er helemaal van op. Het geeft een ongedwongen gevoel, alsof het elke dag feest is in de tuin. Wat je hier kan doen is een hoge paal in het midden van de tuin zetten en de slinger vanuit elke hoek naar het midden toe vastzetten. Nu de planten er nog in en de tuin is klaar om in te relaxen.

 

 

 

Sonja Balfoort heeft een grote liefde voor interieur, is een bescheiden foodlover en tuiniert graag zonder groene vingers. Denkt altijd aan die roze olifant en is dol op magazines en mooie uitzichten. 

Fotografie: Frans de Jong